avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Buna seara.Momentan suntem in partaj eu cu fostul sot,avem de impartit un apartament ce este dobandit in timpul casatoriei.In ultimii 7 ani fostul sot a parasit domiciliul astfel nemaicontribuind cu nici o suma de bani la intretinerea acestui apartament si al familiei ,in decursul lui 2009 am cheltuit din banii proprii o suma mare de bani pentru renovarea apartamentului si imbunatatiri majore.Mentionez ca pe tot ce am cheltuit am facturi si bonuri fiscale inclusiv un act de mana cu echipa de meseriasi pentru banii pe manopera.As vrea sa stiu daca pot castiga un procent mai mare de 50% din apartament demonstrand si proband in fata instantei investitiile mentionate mai sus.As mai dori sa aflu ce inscrisuri martori si dovezi mai pot aduce in fata instantei pentru a obtine o cota mai mare din apartament?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:04, 25 Februarie 2010
In masura in care in cursul judecarii cauzei,prin probatoriile administrate, cu acte,interogatoriu,martori,expertize,puteti face dovada unei contributii mai mari decat a sotului,iar probele administrate sunt conludente pentru instanta,puteti obtine un coeficient mai mare decat al sotului dvs. in realizarea si achizitionarea unor bunuri.
Da, puteti castiga mai mult de 50% din bunurile partajabile, dar numai daca aveti mijloace de proba din care sa ateste participarea mai mare a dv.Ar fi bine ca in proces sa apelati la un avocat si in functie de necesitatea martorilor, acestia pot fi propusi si instruiti in acest sens. Inscrisurile si ele sunt foarte importante pentru a face dovada celor mentionate.
eu.ro.lex a scris:

... in functie de necesitatea martorilor, acestia pot fi propusi si instruiti in acest sens. Inscrisurile si ele sunt foarte importante pentru a face dovada celor mentionate.

institutia marturisirii judiciare necesita oare o instructie prealabila ?
avand in vedere faptul ca sotul a parasit domiciliul conjugal in urma cu 7 ani , dvs. nu va ramane decat sa probati in fata instantei ca singura v-ati ocupat de intretinerea si renovarea imobilului .
puteti proba acest aspect cu inscrisuri, martori , expertiza .
taxa de timbru in cazul procesului de partaj este destul de mare : 3% din valoarea bunurilor ce formeaza masa partajabila .
de asemenea , costul unei expertize poate fi intre 600 -1200 ron .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri dobandite in timpul casatoriei. thesnowman thesnowman Buna seara. As dori sa supun atentiei un caz de partaj. Cei doi soti locuiesc in apartamentul sotiei mostenit de catre aceasta in timpul casatoriei. Sotia ... (vezi toată discuția)
Partaj emma25 emma25 buna ziua,in urma unui divort urmeaza sa se faca partajul pe cale amiabila,stiu ca legal se imparte totul 50-50. una din parti a ales sa plece cu autoturismul ... (vezi toată discuția)
Partaj divort timona timona Sotul meu a introdus actele de divort. Dupa casatorie am achizitionat o serie de obiecte casnice inclusiv o masina, am renovat casa etc. Toate facturile care ... (vezi toată discuția)