avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... sanctiune pt nepredare permis dupa perimare plangere ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

sanctiune pt nepredare permis dupa perimare plangere contraventionala

Acum doi ani permisul de conducere mi-a fost suspendat pentru o perioada de trei luni. Am facut plangere contraventionala impotriva procesului verbal, iar permisul l-am recuperat cu certificatul de grefa, dupa inregistrarea plangerii.
Acum, plangerea s-a perimat (procesul a fost lasat in nelucrare iar instanta a constatat perimarea) si dupa 3 luni de la la ultima infatisare am primit instiintare de la politie ca in perioada ian-martie 2010 nu am voie sa conduc, fara a se mentiona obligativitatea predarii permisului.

Intrebarea este: in momentul cand am recuperat permisul pe baza certificatului de grefa, am semnat o hartie privind asumarea obligatiei de a-l preda, in cazul in care plangerea nu se solutioneaza in favoarea mea. Exista vreo sanctiune prevazuta, in cazul in care nu fac acest lucru?
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2010
lorena1604, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 22:49, 25 Februarie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Executati sanctiunea initiala cu un "bonus" de 30 de zile pentru nepredarea in termen a primisului catre politia rutiera-art 5 din OG nr.195/2002.
Permisul trebuia sa il predati la 15 zile de la ramanerea definitiva a hotararii de primare,conform prevederilor invocate mai sus
Va multumesc pentru raspunsuri.
Hotarea instantei NU mi-a fost comunicata - solutia am aflat-o de pe site-ul "just.ro", iar instiintarea Politiei am primit-o la inceputul lunii februarie - eu fiind plecata din tara in perioada dec-febr si neconducand in aceasta perioada.

Predarea permisului cu intarziere, in aceste conditii, poate anula "bonusul" de 30 de zile?
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2010
lorena1604, utilizator
Dovediti cele afirmate cu data la care primiti hotararea ,la politie si nu va vafi aplicata sanctiunea de sporire a suspendarii cu inca o luna.
r.gabi a scris:

Dovediti cele afirmate cu data la care primiti hotararea ,la politie si nu va vafi aplicata sanctiunea de sporire a suspendarii cu inca o luna.

Multumesc, inteleg ca trebuie sa fac rost de dovada faptului ca nu am primit hotararea - probabil ca exista o mentiune in acest sens in dosar.

Alte discuții în legătură

Predarea carnetului la politie albumarinica albumarinica daca am pierdut procesul cum trebuie sa procedez ca sa predau carnetul la politie ? Trebuie sa ma duc la tribunal sa iau hotararea definitiva sau astept sa o ... (vezi toată discuția)
Predare permis in urma pierderii procesului bogdan.plesa bogdan.plesa buna ziua ! v-as ruga sa ma ajutati cu un sfat legat de urmatoarea problema : am contestat un proces verbal prin care mi-a fost retinut permisul de conducere ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat, eu sunt plecat din tara DarXyde DarXyde Pe scurt, sunt plecat din tara de ceva mai bine de un an in UK. Mai ieri tocmai am primit o instiintare acasa in Romania, prin care sunt anuntat sa predau ... (vezi toată discuția)