Acum doi ani permisul de conducere mi-a fost suspendat pentru o perioada de trei luni. Am facut plangere contraventionala impotriva procesului verbal, iar permisul l-am recuperat cu certificatul de grefa, dupa inregistrarea plangerii.
Acum, plangerea s-a perimat (procesul a fost lasat in nelucrare iar instanta a constatat perimarea) si dupa 3 luni de la la ultima infatisare am primit instiintare de la politie ca in perioada ian-martie 2010 nu am voie sa conduc, fara a se mentiona obligativitatea predarii permisului.
Intrebarea este: in momentul cand am recuperat permisul pe baza certificatului de grefa, am semnat o hartie privind asumarea obligatiei de a-l preda, in cazul in care plangerea nu se solutioneaza in favoarea mea. Exista vreo sanctiune prevazuta, in cazul in care nu fac acest lucru?
Pe dosarul cauzei grefierul trebuieste sa scrie data comunicarii,iar la dosar sunt sau nu sunt toate sau o parte dintre dovezile de comunicare ale sentintei.
Daca ati primit-o mai tarziu se poate dovedi. Daca nu ati primit-o,mergeti sa vi se inmaneze si cu aceasta legalizata si cu mentiunea"definitiva",dar si cu copie de pe dovada de primire,mergeti si depuneti carnetul la politie pentru a scapa de suspendarea lui pe inca o luna.