avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

cat se plateste pensia alimentara cand tatal e plecat afara din rom?am 2 copii de la doua casatorii si pe luna trimit 100 sau 150 dollari ?este mult este putin copii au 18 si 7
multumesc
Cel mai recent răspuns: Alina Defta , Avocat 23:49, 14 Decembrie 2006
Pensia se stabileste prin hotarare judecatoreasca in functie de venituri, asa cum a spus colegul meu mai sus.
Prin urmare datorati pensia hotarata de catre instanta pana cand copilul implineste 26 de ani daca isi continua studiile.
se plateste pensie alimentara pana la varsta de 18 ani, dupa aceasta varsta se plateste numai daca fata continua studiile dar nu mai mult de implinirea varstei de 26 de ani.
In momentul in care termina studiile inceteaza si plata pensiei alimentare.
Cred ca la fel am raspuns si eu... ;)
INTRETINEREA SE DATOREAZA POTRIVIT CU NEVOIA CELUI CARE O CERE SI CU POSIBILITATEA CELUI CARE O OFERA. ASA CA, IN LIPSA DE HOTARARE JUDECATOREASCA EU CONSIDER CA ESTE O SUMA POTRIVITA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere copil CatanaNelu CatanaNelu Cei doi copii ai mei au fost incredintati in urma divortului spre custodie fostei sotii si am fost obligat la plata pensiei de intretinere copii, dar pana la ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara pval pval cat se plateste pensia alimentara cand tatal e plecat afara din rom?am 2 copii de la doua casatorii si pe luna trimit 100 sau 150 dollari ?este mult este ... (vezi toată discuția)
Cum se acorda pensia alimentara a copilului dupa 18 ani daca acesta este inca elev carro carro Copilul meu implineste luna acesta 18 ani si este inca elev , trece in clasa XII. Mai are un an de liceu si apoi, sper sa merga la facultate. Primeste pensie ... (vezi toată discuția)