avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copilul meu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copilul meu

buna a-si mai avea o intrebare,am o fetita si la nastere tatal ei nu a vrut sa om inregistreze pe numele lui NU eram casatoriti ca urmare a primit numele meu de fata,iar acum am oficializat starea civila si vrea sa treaca copilul pe numele lui mentionez ca copilul e a lui,numele copilului care care i-l are in prezent va fi sters din evidenta,va aparea undeva sau cindva ca a mai avut un nume(ex. cazier,......)
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2010
adriana 21, utilizator
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 07:26, 26 Februarie 2010
sa mearga la orice birou notarial si sa dea o declaratie de recunostere a copilului.
adriana 21 a scris:

multumesc doamna avocat ioana_cristea dar ma intereseaza daca numele copilului va fi sters din evidenta sau vreodata undeva o sa apara ca a mai avut un nume cu mii de multumiri
Chiar daca avem un text de lege care intr-adevar prevede ca recunoasterea se poate printr-un inscris autentic, opinia mea este ca in situatia data, calea cea mai simpla si prin care se rezolva ambele probleme deodata este initierea unei actiuni pe roulul instantei de judecata avand ca obiect stabilire paternitate si incuviintare purtare nume.Dvs. in calitate de reclamanta il chemati in judecata pe actualul dvs. sot, solicitand ca instanta prin hotararea ce se va pronunta sa dispuna stabilirea paternitatii minorului si in aclesi timp sa se incuviinteze purtarea numelui acestuia, rezultatul final la acestei hotarari fiind acela dorit de dvs.respectiv efectuarea cuvenitelor mentiuni in certificatul de nastere al minorului.La Ploiesti recunoasterea paternitatii prin inscris autentic nu produce efecte deoarece Consliul Local nu dispune decat in baza unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile.
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
adriana 21 a scris:

numele copilului care care i-l are in prezent va fi sters din evidenta,va aparea undeva sau cindva ca a mai avut un nume(ex. cazier,......)

Numele anterior al copilului va ramane in baza de date a oficiului de stare civila care va elibera noul certificat. Nu intuiesc problema care va ingrijoreaza in acest sens dar daca vreodata va solicita un cazier si numele anterior va aparea acolo atunci puteti sa ii explicati ca a fost o greseala/confuzie/neintelegere si o perioada a purtat numele dvs. de fata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandirea paternitatii- fara proces pepy24 pepy24 buna seara, am o fetita de 1 an si 3 luni, pe certificatul ei de nastere in dreptul tatalui este liniuta, pe tatal nu l-am actionat in judecata, acum el ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea paternitatii facuta in afara tarii refuzata la starea civila ContSters100836 ContSters100836 Buna ziua, am mare nevoie de ajutor. Baietelul meu are 11 luni si tatal lui, cetatean australian, nu a fost in tara la data nasterii si nici nu a revenit in ... (vezi toată discuția)
Declarare bebelusi augustina_1984 augustina_1984 daca esti casatorita dar nu mai locuiesti cu sotul,ai intentat actele de divort,si faci un copil cu un alt barbat ,numele tatalui de pe certificatul de nastere ... (vezi toată discuția)