avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Reziliere contract
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Reziliere contract

Am incheiat un contract de inchiriere eu ca pers fizica cu o societate ptr un spatiu cu destinatia spatiu comercial. Datorita faptului ca l-am incheiat mai devreme cu aprox 1 luna am dat banii in ian si intrarea in posesie in febr si pe pers fizica cand am vrut sa reinoiesc contractul de inchiriere ca pers juridica cu dovada rezervarii de nume si cu deschiderea ca punct de lucru in acel spatiu proprietarul a inceput sa emita pretentii( ca vrea contr. sa fie pe 1 an fara clauza de rezilere - ceea ce nu am vrut, ca vrea mai multi bani). In acest fel eu am renuntat si nu mai am facut nici un contract ramanand acela pe pers fizica. In momentul in care treb sa intru in posesia spatiului i-am transmis o notificare prin care i-am cerut restituirea banilor si i-am pus in vedere faptul ca nu vreau sa intru in posesia spatiului. In acel spatiu eu doream sa deschid un bar desi in contract nu specifica decat destinatia spatiu comercial. Am mers la vecini ptr obtinerea semnaturii ptr autorizatie si nu au fost de acord( mentionez ca spatiul se afla intr-o casa iar singurii vecini -cei care nu mi-au dat acordul- sunt la casa vecina adica la aprox 2 ml - un perete al spatiului este pe hat-ul dintre spatiu si vecini. E adevarat ca nu au perete comun iar distanta dintr casa si spatiu este in jur de 2 ml dar ptr obtinerea autorizatiei de functionare se specifica in formularul primariei - acordul vecinilor( unde este cazul) iar acest lucru este interpretabil. I-am trimis notificarea prin posta cu confirmare de primire si acum as dori sa il actionez in judecata nici nu stiu - civil sau comercial- si sa cer rezilierea si ev sa imi recuperez plata pe o luna, deoarece am platit pe 3 luni si la clauze de reziliere este mentionat faptul ca pot cere rezilierea cu 60 zile si as mai recupera o luna. Sau sa cer rezilierea ca eu ca pers fizica asa cum este incheiat contractul ca nu pot desfasura activitati comerciale- nu pot obtine autorizatii de functionare decat ca pers juridica iar d-nul respectiv a comis un dol prin reticenta - faptul ca el a fost si inspector la garda financiara are in jur de 60 ani si experienta de viata iar eu am 26 ani a incheiat un contract cu mine ca prs fizica desi stia ca eu nu pot folosi acel spatiu cu destinatia spatiu comercial. De alte probl nici nu mai spun ca le poate rezolva singur - sa taie o factura sau chitanta pe care nu a facut-o in momentul in care i-am dat banii si sunt constienta ca a facut-o ulterior.Contractul de inchiriere nu era inscris si l-a incris cand i-am comunicat ca nu mai vreau sa inchei nici un alt contract cu el. Sau sa cer restituirea intregii sume ptr faptul ca contractul nu si-a produs efectul. Eu trebuia sa iau spatiul in febr nu l-am luat ,am renuntat la predarea-primirea lui prin acea notificare prin posta (pe care nu a vrut sa o ridice ptr faptul ca stia ca o trimit si nu vrea sa imi restitiue banii). Ce sa fac in continuare sa ii mai trimit o notificare prin executor cum am mai auzit sau sa-mi formulez actiunea in instanta( daca da unde anume civil sau comercial?).
Am vreo sansa sa recuperez ceva ???Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Rezolutiune contract ericut ericut Buna ziua am si eu o intrebare , am mai deschis subiectul dar nu mi-a raspuns nimeni inca. Pot cere rezolutiounea unui contract de inchiriere ptr un spatiu ... (vezi toată discuția)
Actiune posesorie Iovanca Iovanca Buna ziua, Am urmatoarea situatie: O soc. comerciala inchiriaza altei soc.com. un spatiu comercial. Soc. chiriasa nu plateste chiria timp de cateva luni, iar ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere persoana fizica --pfa ????? Analore Analore Speta ar fi urmatoarea: Un pfa inchiriaza de la o pers fizica un spatiu comercial in vederea desfasurari de activitati de comert, respectiv in vederea ... (vezi toată discuția)