avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... 2. Creanta prescrisa din 2005 si cesionata in 2006, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

2. Creanta prescrisa din 2005 si cesionata in 2006, unui boschetar pentru 1 dolar

In urma recursului la prescriere, dupa emiterea deciziei Tribunalului Bucuresti ramasa definitiva, stiind ca daca ar fi solicitat apel in anulare ar fi pierdut, a repus subiectul pe rol la sectorul 5 pe numele boschetarului prefacandu-se ca nu stie nimic de prescriere si cu speranta ca la sectorul 5 va putea trage sforile care sa reactualizeze creanta prescrisa.

Din 12 X, au fost amanari oficiale: 26 X, apoi 9 X.I urmand amanari pentru pronuntare: 12, 13, 16 XI cand cauza s-a repus pe rol. Motive de amanare nu puteau fi altele decat sa ofere timp util adversarului sa mai aduca niste acte care s-a presupus ca ar fi lipsit la dosarul prin care creanta s-a prescris. Termen de repunere pe rol, 23 XI. Pe 24 XI, la condica era inscris: amanare pentru pronuntare.
Am fost iarasi la audienta, si jud. mi-a spus ca nu a avut timp sa citeasca dosarul depus in sfarsit de catre partea adversa pe ultima suta de metri.
De data asta a fost f. draguta, si mi-a sugerat sa iau nr. de telefon al judecatoriei si sa sun maine spre a afla pronuntarea.

Totul pare cusut cu ata alba. Atata tergiversare... . Nu mi-am angajat avocat, sedinta fiind fara citarea partilor.
Dar presupunand ca maine voi afla in ce consta pronuntarea, presimt 90 % ca trebuie sa fac recurs, la care implicarea unui avocat este sine qua non.

Dar daca se emite o incheiere cu mentiunea irevocabila sau fara cale de atac, pot face recurs?

Sunt dispusa sa lupt cu toate armele. Sunt dispusa sa alertez si presa daca este cazul, sa merg la CSM, la Min. Justitiei, la Haga, la Strassburg, la toti sfintii.

Iar daca nu voi reusi sa fac lumina si sa scot dreptatea si mai ales adevarul la suprafata, va trebui sa imi caut avocat care sa poate sa ma ajute sa ajung la Targsor dupa ce voi face o crima si voi scapa lumea de o lichea.

Multumiri!
Cel mai recent răspuns: lara_croft , utilizator 10:17, 30 Noiembrie 2006
angajarea unui avocat, desi nitel tardiva, e mai mult decat recomandata. parerile de pe site, desi profesioniste si pertinente, nu pot inlocui sfaturile avizate ale unui avocat.
va doresc succes si va avertizez asupra pericolului de dependenta al salilor de judecata :)

Raspuns:
Angajarea unui avocat, desi nitel tardiva, e mai mult decat recomandata. parerile de pe site, desi profesioniste si pertinente, nu pot inlocui sfaturile avizate ale unui avocat.
va doresc succes si va avertizez asupra pericolului de dependenta al salilor de judecata

lara_croft
Astazi 28. XI. - nu s-a emis pronuntarea in nici un fel. Cred ca in constiinta judecatoarei se da o lupta: sa aprobe iluzia exec. sil. conf. influentelor exercitate asupra dansei sau sa nu aprobe conf. autoritatii de lucru judecat si a termenului de prescriere.

sper ca aceasta mentiune sa nu apara iarasi pe invizibil!
Astazi 28. XI. - nu s-a emis pronuntarea in nici un fel. Cred ca in constiinta judecatoarei se da o lupta: sa aprobe iluzia exec. sil. conf. influentelor exercitate asupra dansei sau sa nu aprobe conf. autoritatii de lucru judecat si a termenului de prescriere.

sper ca aceasta mentiune sa nu apara iarasi pe invizibil desiunde trebuia sa apara nu a aparut!
SOS!
S-a dat pronuntarea!
Apare pe 24 XI dar scrisa la condica pe 29. XI; Admite in parte cererea, cu drept de recurs pentru creditor in termen de 5 zile de la comunicare. Ce inseamna asta.?
Nu pot faca recurs, contestatie, apel sau altceva?
Si ce inseamna "in parte"?

Alte discuții în legătură

Razboiul nervilor! georgetta9 georgetta9 Referitor la creanta preschisa si cesionata boschetarului, nici astazi 28. XI. - nu s-a emis pronuntarea in nici un fel. Cred ca in constiinta judecatoarei se ... (vezi toată discuția)
Razboiul nervilor 2! georgetta9 georgetta9 Este adevarat ca judecatoarea isi risca locul de munca indiferent ce pronuntare ar da? 1. Daca da pronuntarea in favoarea presiunilor care se exercita (pot ... (vezi toată discuția)
Creanta prescrisa din 2005 si cesionata in 2006, unui boschetar pentru 1 dolar georgetta9 georgetta9 Buna ziua! Nu mai pomenesc de istoria unei tepe (cand aveam fabrica) in urma careia m-am pricopsit cu o chitanta semnata de mine pentru o suma care nu a ... (vezi toată discuția)