avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Nelamuriri asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Nelamuriri asociatie

Buna ziua,

Am si eu 2 nelamuriri legate de infiintarea unei asociatii.

1. Legat de sediu. Am citit ca sediul trebuie sa fie in proprietatea unuia din membrii fondatori. Daca nici un membru fondator nu detine o locuinta ce variante sunt?

2. Pentru infiintarea asociatiei este nevoie de 3 membrii. Dupa infiintarea acesteia cei 3 membrii trebuie sa ramana in asociatie sau pot parasii asociatia?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:13, 25 Februarie 2010
Nu este obligatoriu sa fie proprietar pt sediu niciunul dintre asociati.

Trebuie sa ramaneti cu numarul de asociati minim prevazut de lege.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act constitutiv asociatie alumni - semnaturi membri fondatori moescu moescu Buna ziua, incerc de mai mult timp sa lamuresc o problema care in momentul de fata ne-a adus in impas vizavi de proiectul infiitarii unei asociatii de tip ... (vezi toată discuția)
Un membru fondator dorește sa iasă din asociație. Mirela1662 Mirela1662 Bună ziua, vă rog să mă ajutați în următoarea problemă: O asociație în curs de constituire cu 3 membri fondatori , s-a emis de către judecatorie ... (vezi toată discuția)
Precizari despre diferenta asociatii si fundatii Alexandraverde Alexandraverde Buna ziua, am mare nevoie sa ma ajutati in privinta unei nelamuriri. Care este diferenta dintre ONG, Asociatie si Fundatie? Va rog mult sa ma ajutati cu un ... (vezi toată discuția)