avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii al 13 salariu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

al 13 salariu

cum se calculeaza al 13-lea salariu?
sal de incadrare+conducerea+meritul pentru fiecare luna, se aduna si se imparte la 12 ; concediul medical nefiind luat in calcul
dar pentru perioada de concediu de odihna ?
Exemplu: sal. de incadrare 1176
cconcediu odihna 10 zile
sal. pt timpul efectuat = 619
conducere = 186 ( 619 x 30 %)
sal de merit = 121 [ (619+186)x15%]
619 + 186 + 121 = 926 (sal afer luat in calcul )
multumesc
Cel mai recent răspuns: vidiva , utilizator 19:10, 26 Februarie 2010
in principiu, da . dar unde lucrati de mai primiti salariu de merit? caci s-au eliminat de pe la inceputurile anului 2009
dar, la al 13-lea salariu se retine si sojam (0,5%) ?
multumesc.
revin cu precizari exacte de la institutia unde lucrez. se face suma veniturilor lunare realizate pe parcursul anului(venit de incadrare-nu se calculeaza sporuri ), se imparte la 12 luni(nr de luni lucrate). se retine din acest brut cas-9,5% . sanatate-6,5% si impozit -16%. de ce sa seretina somaj? s-a retinut somaj in luna respectiva. pt angajator ,la fel cas, sanatate, risc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza legala pt retineri andreeaz andreeaz ce act normativ precizeaza faptul ca pentru premii, al 13 lea salar se retine cotele....si cum se calculeaza al 13 lea salar...se are in vedere doar salarul de ... (vezi toată discuția)
Salariul minim camellia_camy camellia_camy Cum se calculeaza salariul net la brutul de 390 Ron.Sporul de vechime cum se calculeaza ? (vezi toată discuția)
Concediul prenatal de 85% kuky_t kuky_t As avea si eu o problema: mi-am calculat dupa ce am citit toate discutiile de pe net cam cat ar trebui sa primesc concediul prenatal dar in momentul in care mi ... (vezi toată discuția)