Am avut ceva vreme un accident in care a fost ranita o persoana ce nu a purtat centura. A primit de la medicul legist pana in 10 zile de ingrijiri medicale, si fiind nemultumita a spus ca va face tot posibilul sa le prelungeasca cu toate ca pe certificat nu sunt specificate complicatii. Dosarul meu a plecat de la politie la parchet pentru a fi finalizat. Permisul mi-a fost retinut din ziua accidentului. Am fost sa vad daca s-a incheiat, daca s-a data sentinta in legatura cu dosarul dar mi s-a spus ca nu s-a rezolvat. Vreau sa stiu in ce masura m-ar mai afecta o posibila modificare in certificatul medico_legal al victimei si de ce depinde finalizarea dosarului. Va multumesc!
Numarul de zile spitalizare,de ingrijiri medicale influenteaza substantial evolutia incadrarii faptei,si a consecintelor
In urma administrarii probelor ,politia emite concluzii,in baza carora procurorul responsabil dispune solutia
Incadrarea juridica depinde de numarul de ingrijiri medicale: cu cat mai multe (peste 10 zile),cu atat fapta va fi in varianta agravanta. Finalizarea dosarului depinde de probatoriul din dosar iar acum este cel mai bun moment sa va rezolvati situatia. Daca dosarul ajunge in instanta, e mai greu. Nu mergeti pe "mana" anchetatorilor, sfatul meu este sa consultati un avocat. Altfel, in cazul maririi numarului de ingrijiri medicale, puteti fi condamnat.
Aveti de facut 2 lucruri:1.sa va interesati cu ce solutie a plecat dosarul
2.daca inainte de finalizare,victima a solicitat o reexaminare
daca victima nu a cerut acest lucru solutia de n.u.p. este confirmata de procuror,ma indoiesc ca s-a dus la parchet sa solicite completarea cercetailor ca are noi acte medicale.Victime din astea inchipuite sunt pe toate......strazile
Shimbarea numarului de zile de ingrijiri medicale ale persoanei vatamate poarte aduce la schimbarea incadrarii juridice,situatie care poate avea implicatii destul de serioase pentru dvs.
Oricare ar fi situatia,daca se schimba incadrarea juridica si daca aveti posibilitati,este bine sa angajati un avocat care sa va consilieze si sa va sustina cauza,atat la urmarirea penala cat si pe peracursul unui eventual proces
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Accident
doru24
Buna ziua, in luna ianuarie am avut un eveniment rutier,ma aflam in curtea unei scoli descarcam marfa dupa ce am terminat de descarcat m am urcat in masina si ... (vezi toată discuția)
Accident
profu8
Am lovit o persoana pe trecerea de pietoni.vea 20-30 km /h alcool 0,aveam soarele in ochi si mascat de alta masina care venea din contrasens.Persoana s-a ... (vezi toată discuția)