avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident

Am lovit o persoana pe trecerea de pietoni.vea 20-30 km /h alcool 0,aveam soarele in ochi si mascat de alta masina care venea din contrasens.Persoana s-a lovit la genunchi si a stat 5 zile in spital fara nici o contuzie,ruptura etc.Ce mi se poate intampla juridic?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:30, 12 Decembrie 2011
fiind pe trecere, riscati sa va fie anulat permisul... numai zic ca pers in cauza poate avea pretentii mai mult decat exagerate dar indreptatite din punct de vedere legal
Nu, este fapta penala doar la peste 10 zile de ingrijiri medicale. Va poate actiona insa pe cale civila pentru pretentii materiale. Vorbiti cu ea, totusi.
Din punct de vedere medico-legal , nu se cunosc concluziile medicului legist , in cazul in care acestea ar exista , deci nu ne putem pronunta asupra unei eventuale incadrari juridice.
Numarul de zile de spitalizare ale victimei , nu este suficient pentru a discuta eventuala incadrare juridica , in lipsa concluziilor legistului.
Daca nu vor exista zile de ingrijiri medicale ,in acceptiunea prevazuta de lege, este posibila aplicarea unei sanctiuni contraventionale.
Este bine sa incercati si o discutie cu victima pentru o eventuala solutionare pe cale amiabila.
buna seara. am si eu o situatie asemanataoare...am avut un accident, eu eram sofer si cu mine erau inca 4 persoane. Mi s-a deschis dosar penal, niciunul nu vrea sa depuna plangere, iar un baiat a primit 21 de zile de ingrijiri medicale pt k a avut un umar rupt si fractura la piramida nazala sau asa ceva...din ce am inteles...daca nu depune nimnei plangere dosarul se incheie cu nup/ asa este dvs ce parere aveti. Va Multumesc anticipat
Daca in termen de 2 luni de la cunoasterea autorului faptei nu se depune plangere penala de catre niciunul dintre cei vatamati , nu se va exercita urmarirea penala impotriva dvs.
Totusi , recomandarea ar fi sa discutati cu toate victimele pentru a fi sigur de "atitudinea" lor ulterioara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto, stare de ebrietate, victima DeanRomy DeanRomy Speta este simpla. Un prieten conducea in stare de ebrietate un autoturism si a acrosat un alt auto pe drum national. O persoana din acest autoturism este inca ... (vezi toată discuția)
Lovire si alte violente li_a_she li_a_she am fost inplicat intrun scandal fara sa vreau .cineva dintre scandalagi mi-a aruncat o scrumiera si mi-a fisurat piramida nazala am fost la medicina legala si ... (vezi toată discuția)
Accident alin2314 alin2314 am avut un accident in care am fost lovita pe trecerea de pietoni de un motociclist. am fracturi la piciorul stang,piramida nazala, 2 coaste rupte ,dijunctie ... (vezi toată discuția)