Am primit din partea angajatorului o comunicare conform careia s-a hotarat reducerea personalului si desfiintarea postului meu cu preaviz 20 zile, conform dispozitiilor art. 74, alin 1 si 2 din Contractul colectiv de munca.
Doresc sa stiu care sunt posibilitatile mele de contestare a acestei decizii si de castig in cazul introducerii unei actiuni judecatoresti.
Probleme existente:
- nu mi s-a adus la cunostiinta din momentul angajarii si pana acum de existenta vreunui contract colectiv de munca
- contractul individual de munca nu mi s-a dat niciodata pentru a-l semna cu toate ca mi s-au eliberat diverse adeverinte necesare la banca cu specificarea salariului.
- nu mi s-a reprosat absolut nimic pe linie profesionala
- nu mi s-a oferit nici o alta varianta de angajare in cadrul societatii
Va rog sa imi spuneti daca pot sa ii actionez in judecata si sa am vreun castig de cauza in aceasta problema.
Multumesc anticipat
contractul colectiv de munca il are orice societate iar daca nu il are se aplica contractul colectiv la nivel national deci pana aici nicio gresala, in legatura cu faptul ca nu vi sa reprosat nimic pe linie profesionala sunt de acord cu dvs insa preavizul nu este pt necorespundere profesionala, gresala este la ultimul punct adica la faptul ca nu vi s-a oferit un alt post in cadrul societatii pe c
are puteati sau nu sa-l acceptati.
Cum sa nu fi semnat contractul individual de munca? Nu l-ati semnat la nagajare ?
Conform art 74 alin (1) din Codul muncii , decizia de concediere se comunica in scris salariatului si trebuie sa contina in mod obligatoriu " motivele care determina concedierea" . Daca nu e asa, o puteti contesta in instanta .
nu am semnat nici un fel de contract individual de munca. Atunci cand am solicitat mi s-a spus ca voi primi, daca am nevoie de orice fel de adeverinta mi se va elibera. Asa ca am cerut 2 adeverinte care au fost de fapt singurele documente care sa ateste ca sunt angajata.