avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... notificarea poate fi considerata convocare la ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

notificarea poate fi considerata convocare la conciliere directa???????????

o somatie sau o notificare adresata unui debitor, poate tine loc de convocare la conciliere directa??
Cel mai recent răspuns: Florentina Ragalie , Consilier juridic 16:08, 28 Noiembrie 2006
daca contine toate elementele prevazute de art.720/1 pe care trebuie sa le contina convocarea la conciliere da.
daca prin somatie intelegi somatia de plata din procedura speciala..... in doctrina se vehiculeaza ideea ca ar tine loc de convocare la conciliere in cadrul unui proces civil ulterior pe acelasi debit, nu stiu pozitia instantelor ca raspuns dar am auzit invocat in instanta.
Pentru a putea fi considerata convocare la conciliere directa, notificarea respectiva trebuie sa intruneasca toate conditiile impuse de art. 720 indice 1 Cod proc. civ. ( data, ora si adresa la care sa se prezinte la conciliere, trebuie sa anexezi toate actele doveditoare, etc. ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locul concilierii directe ginnyy ginnyy Care este locul concilierii directe? sediul reclamanatului sau al paratului? pot solicita, in calitate de parat, ca aceasta sa aiba loc la sediul meu, avand ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata =procedura concilierii directe? ContSters79137 ContSters79137 probabil ca de regula, aceasa procedura a ordonantei de plata ar echivala cu indeplinirea concilierii directe prevazute de 720indice1 CPC, pentru aceleasi ... (vezi toată discuția)
Somatii de plata trimise clientilor iolandaroca iolandaroca As dori sa stiu daca langa somatiile de plata trimise clientilor.este obligatoriu sa trimitem extrasul de cont pentru firma respectiva. Mai exact, din punctul ... (vezi toată discuția)