avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Somatii de plata trimise clientilor
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Somatii de plata trimise clientilor

As dori sa stiu daca langa somatiile de plata trimise clientilor.este obligatoriu sa trimitem extrasul de cont pentru firma respectiva. Mai exact, din punctul de vedere al legii, ce trebuie sa contina o somatie de plata trimisa clientilor?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: iolandaroca , utilizator 14:48, 23 Ianuarie 2009
Daca va referiti la somatia de plata in sensul prevazut de OG nr. 5/2001, care se adreseaza instantei, alaturi de cererea de somatie de plata trebuie sa atasati toate actele doveditoare ale creantei dvs (contract, facturi, avize expeditie, procese vrebale de primire predare, extrase din contabilitate, etc). In cerere trebuie de asemenea sa mentionati toate datele de identificare a debitorului si contul bancar.
Daca va referiti la o simpla notificare facuta unor clienti pentru a plati, este suficient sa-i trimiteti o adresa insotita de asemenea de copiile actelor mentionate mai sus, si eventual de un extras din contabilitate, sau puteti in egala masura sa ii trimiteti notificarea neinsotita de nici un act.
Mai exista posibilitatea in care convocati societatea debitoarea in temeiul art 720 ind. 1 cod proc civila la conciliere directa, caz in care de asemenea trebuie sa alaturati convocarii toate actle doveditoare ale creantei dvs si sa respectati procedura instituita de lege.

Av. Watkins
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocare la conciliere DAIANA_ DAIANA_ Stiu ca in cazul somatiei de plata, sau al ordonantei 119/2007, pentru a actiona un debitor in instanta, nu mai e necesar sa-l convoci la conciliere sau sa ... (vezi toată discuția)
Ce pot face? ddianna ddianna Buna ziua, Am prestat servicii transport marfa firmei x.Am emis factura si am trimis-o prin posta cu confirmare de primire pentru a ne fi achitata. Firma ... (vezi toată discuția)
Procedura concilierii luminel luminel Creditorul s-a indreptat impotriva debitorului cu cerere privind emiterea unei somatii de plata, care a fost respinsa. Ulterior creditorul introduce actiune ... (vezi toată discuția)