Asociatul imprumuta srl-ul cu bani. Neavind venituri din activitate opteaza pt lichidarea si radierea societatii. Cum tratez soldul contului 455? Venituri din datorii anulate si deci impozitate? Vind de ex. autoturismul catre asociat si impozitez venitul? Dar daca autoturismul nu acopera toata suma? Multumesc pt raspunsuri!#-o
Asezati pe o pagina alba ct de activ in dreapta cu sumele aferente si ct de pasiv in stanga si aflati singura raspunsul , aceeasi intrebare mi-am pus-o si eu la un moment dat si asa am gasit raspunsul corect . Astfel puteti face si eventualele calcule privind valoarea de vanzare a masinii . ATENTIE : asociatul fiind persoana afiliata in cadrul firmei pretul de vanzare tb sa fie pretul pietei, altfel organul fiscal poate reincadra tranzactia .
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Aport in natura
Evelyn3
Am o problema, va rog sa ajutati cu partea legislativa.
Administratorul unei firme a depus bani pentru desfasurarea activitatii. Firma nu este in situatia ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.