avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general intocmire bilant lichidare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

intocmire bilant lichidare

Asociatul imprumuta srl-ul cu bani. Neavind venituri din activitate opteaza pt lichidarea si radierea societatii. Cum tratez soldul contului 455? Venituri din datorii anulate si deci impozitate? Vind de ex. autoturismul catre asociat si impozitez venitul? Dar daca autoturismul nu acopera toata suma? Multumesc pt raspunsuri!#-o
Cel mai recent răspuns: alcibiade , utilizator 21:27, 25 Februarie 2010
Asezati pe o pagina alba ct de activ in dreapta cu sumele aferente si ct de pasiv in stanga si aflati singura raspunsul , aceeasi intrebare mi-am pus-o si eu la un moment dat si asa am gasit raspunsul corect . Astfel puteti face si eventualele calcule privind valoarea de vanzare a masinii . ATENTIE : asociatul fiind persoana afiliata in cadrul firmei pretul de vanzare tb sa fie pretul pietei, altfel organul fiscal poate reincadra tranzactia .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aport in natura Evelyn3 Evelyn3 Am o problema, va rog sa ajutati cu partea legislativa. Administratorul unei firme a depus bani pentru desfasurarea activitatii. Firma nu este in situatia ... (vezi toată discuția)
Plata datoriei catre asociat vioviod vioviod Am o S.C. cu asociat unic , neplatitoare TVA ,platitoare impozit pe profit, infiintata in 2001. In 2001, cu bani imprumutati de la patron s-au cumparat pe ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism amortizat intregral catre angajat MirceaCK MirceaCK Buna ziua. Va rog frumos sa-mi spuneti daca exista vreo reglementare care impiedica un angajator (SRL) sa vanda catre un angajat un autoturism amortizat ... (vezi toată discuția)