In 2000 am cumparat un apartament cu Contract Provizoriu de Vanzare-Cumparare.
Apartmentul eu l-am cumparat de la un intermediar (a 2 a mana de proprietari) care l-a cumparat de la Primii proprietari tot in baza unui contract Provizoriu. Mi-au aratat (intermediarii) niste hartii cum ca au bagat actele pt intabulare pe ei iar dupa ce le-am dat banii si am facut contractul provizoriu mi-au spus ca de fapt actele erau pt intabulare pe Primii proprietari (care au cumparat ap de la stat prin Legea 102).
Am apelat la primii proprietari pt intabulare si nu m-am putut intelege cu ei, intre timp au decedat, am apelat la Intermediarul care mi-a vandut ap. ca sa intabul prin Tribunal; trebuie platite 2 taxe de timbru iar intermediarul nu vrea sa plateasca nimic si nici sa semneze nimic, spunand ca sa rezolv cu primul proprietar.
Am sanse sa imi recuperez banii la pretul actual + investii+pagube daca cer in instanta rezilierea acelui contract provizoriu din 2000?
Cum pot sa-i oblig sa-si plateasca taxele care le revin (taxa de timbru pt intabulare sau macar impozit)?
Trebuie sa cereti rezolutiunea antecontractului de vanzare cumparare ... aceasta avand drept efect repunerea partilor in situatia anterioara.
Acum e de vazut si ce clauze aveati in acel contract ....
Sunt foarte importante clauzele din antecontractul dvs. Va puteti judeca si cu mostenitorii celor decedati pentru obtinerea unei sentinte judecatoresti care sa tina loc de act de vanzare cumparare!
A propos.,...doreati pesemne sa spuneti de legea 112/1995 , fiindca de cumparare pe legea 102 nu am auzit vreodata!B-)
Tinand cont de ce am postat anterior daca in urma unui proces civil pe care l-am pierdut cei ce au castigat cer executarea silita pt apartament cum pot evita acest lucru (nu am sa platesc suma care ma obliga si nici nu doresc pt ca de fapt eu ma consider cel pagubit - am pierdut acest proces pt ca nu am avut avocat si nici cun juridice). Pot sa ma declar insolvent sau ce procedura pot urma si cat dureaza pt a evita executarea silita?
Executare silita
anonimu
Am un ap. cumparat de la un [b]intermediar[/b] (a 2 a mana de proprietari) care l-a cumparat de la [b]Primii proprietari [/b]tot in baza unui contract ... (vezi toată discuția)