Am un ap. cumparat de la un intermediar (a 2 a mana de proprietari) care l-a cumparat de la Primii proprietari tot in baza unui contract Provizoriu. Mi-au aratat (intermediarii) niste hartii cum ca au bagat actele pt intabulare pe ei iar dupa ce le-am dat banii si am facut contractul provizoriu mi-au spus ca de fapt actele erau pt intabulare pe Primii proprietari (care au cumparat ap de la stat prin Legea 112).
Am apelat la primii proprietari pt intabulare si nu m-am putut intelege cu ei, intre timp au decedat, am apelat la Intermediarul care mi-a vandut ap. ca sa intabul prin Tribunal; trebuie platite 2 taxe de timbru iar intermediarul nu vrea sa plateasca nimic si nici sa semneze nimic, spunand ca sa rezolv cu primul proprietar.
Tinand cont de cele mai sus mentionate daca in urma unui proces civil pe care l-am pierdut cei ce au castigat cer executarea silita pt apartament cum pot evita acest lucru (nu am sa platesc suma care ma obliga si nici nu doresc pt ca de fapt eu ma consider cel pagubit - am pierdut acest proces pt ca nu am avut avocat si nici cun juridice). Pot sa ma declar insolvent sau ce procedura pot urma si cat dureaza pt a evita executarea silita?
Un contract de vanzare-cumparare provizoriu incheiat intre mine si fiul meu m-ar salva din aceasta incurcatura?
tranzactionarea apartamnetului dupa pronuntarea instantei,probeaza interesul dvs evident de inocare fictiva a starii de insolventa .
Circumstanta instrainarii in favoarea fiului este defavorabila dvs
In situatia unei actiunii revocatoriri(pauliene) in conditiile mentionate,aveti toate sansele sa beneficiati de hotarare a instantei de revocarea contractului de vanzare cumparare si obligarea la plata de cheltuieli de judecata
In raport de complexitatea spetei,contactati avocat
Dar contractul de vanzare-cumparare de mana cu fiul este facut din 2005 iar situatia cu proc. civil pierdut s-a petrecut recent. Daca fiul ar incerca acum sa-si intabuleze ar intampina vreo problema/dificultate? (spre ex. daca in timp ce actele pt intabulare ar fi in curs si simultan s-ar cere executia silita) sau daca se incearca executia silita este valabil daca se arata contractul de mana cu fiul (cum ca el este proprietarul)
Inca nu s-a cerut executarea silita dar incerc sa iau in considerare acest aspect.