avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... nelamuriri somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

nelamuriri somaj

Am fost disponibilizat(art. 65 din codul muncii)cu incetarea activitatii in 29.01.2010. Firma la care am lucrat (din 10.08.2007)a efectuat contributiile la bugetul asigurarilor pt. somaj pana in luna septembrie inclusiv.celelalte documente sunt toate ok.La somaj nu am putut depune dosarul,motivul fiind cele 4 luni restanta.As plati eu aceasta suma(20 ron),dar cica nu se poate.Mentionez ca ceilalti colegi,din Dej,Cluj,Turba,Beclean,Bistrita etc.au reusit sa inainteze dosarul si sa intre in randul somerilor fara nici o problema.Firma despre care este vorba are sediul in Gherla, jud Cj. si a avut puncte de lucru in mai multe orase din toata tara.Oare in judetul Mures legea somajului se interpreteaza si se aplica altfel decat in celelalte judete ale tarii? Cine ma poate ajuta,rog sa ma contacteze pe e-mail : alexandru_vari@yahoo.com Multumesc! PS. Nu trebue sa ai 12 luni cotizate din ultimii 24 ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:18, 26 Februarie 2010
reglementarile legale in materie sunt urmatoarele:
Indemnizatia de somaj se acorda somerilor prevazuti la art. 17 alin. (1) din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, pe perioade stabilite diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza:
- 6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an;
- 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani;
- 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.
Legea ar trebui aplicata unitar in fiecare judet al tarii, dar nu stiu, poate nu se aplica asa...;)
1. Ori cei de la AJOFM Mures nu se pricep ori dvs. nu ati inteles ce au spus ei.
2. Din cele 24 de luni alegeti 12 luni in care sunt platite contributiile pentru somaj si completati adeverinta acele 12 luni care va sunt favorabile.
3. Daca nici asa nu se poate, puteti sa actionati AJOFM in judecata la Tribunalul Mures. Nu platiti taxe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantumul ajutorului de somaj ContSters94820 ContSters94820 Care este cuantumul ajutorului de somaj si cum se calculeaza ajutorul de somaj? (vezi toată discuția)
Unde depun cererea pentru a beneficia de indemnizatie de somaj? broscuta84 broscuta84 Buna ziua In cazul in care domiciliu in buletin este in mures si eu am lucrat la o firma din bucuresti pot sa imi depun actele pentru somaj in sectorul unde ... (vezi toată discuția)
Drept somaj nedumeritus nedumeritus In aproape ultimii 2 ani, intreprinderea la care lucrez s-a aflat in insolventa si o parte din angajati au fost in somaj tehnic,, fiind solicitati de cateva ... (vezi toată discuția)