am de pus o plangere penala,impotriva unui individ care mi-a vindut o masina,pentru care nu avea decat procura notariala de circulat si nu si de vanzare,cum a sustinut.
am depus toate actele din care reiese acest lucru .propietarul din acte al masinii,a dat o declaratie prin care sustine ceeace am afirmat eu in plangere si a depus si o copie dupa procura notariala ,pe care ia dat-o celui care m-a inselat(procura de circulatie,fara nici un drept de vanzare).
eu am depus urmatoarele:copii dupa actele masinii,copii dupa contractul de vanzare cumparare intocmit fraudulos.
am dat numele corecte ,adresele exacte,CNPurile;atat ale celui care m-a inselat ,cat si ale propitarului din acte al masinii.
i sa luat o declaratie si celui care m-a inselat.
ce credeti ca ar putea sa ii impiedice ,pe politisti sa dea drumul la dosar,mai departe spre solutionare si ce as putea safac eu sa grabesc un pic acest proces?..
nu tin neaparat sa mi se dea dreptate,vreau doar ca dosarul sa ajunga in instanta si sa mi se dea o solutie.
au trcut deja 2 ani si dosarul sa intepenit la politie...cat au dreptul legal sa il mai tina fara sa faca nimic?
daca la un dosar ca acesta cu toate datele reale,cunoscute dureaza atat?>>ce pretentii de rezolvare mai avem asupra unor dosare cu faptuitori necunoscuti?
cred ca mai bine trec de partea infractorilor..sunt foarte bine protejati de lege si de oamenii legii.o sa fac si eu ce a facut BECALI...si dupa aia oi mai vedea,cum o sa dovedeasca asta.
sunt de parere ca ar trebui desfiintati,pentru dispretul si nepasarea cu care trateza cetateanul,din banii caruia isi iau salariile.
exista stipulat in vreo lege,cam in ce perioada ar trebi sa dea drumul la dosar mai departe sau sa se dea NUP.SUNT TOTAL DEZAMAGIT>>>
De ce nu mergeti in audienta la comandantul unitatii de politie unde este inregistrata plangerea dvs penala?
B-)
Cat pot sa tina dosarul? Pana la prescriere....asta daca nu faceti tam-tam si presiune de solutionare a lucrarii!B-) Oricum , rezolutia procurorului prin care se dispune NUP-ul se poate ataca in termen de 20 de zile de la comunicare la primul procuror al parchetului respectiv , iar dupa aceea , solutia primului procuror poate fi atacata in instanta!:D
Rabdare si succes!
Primordial va intereseaza administrarea probelor in urma carora sa se stabileasca
vinovatia
Sesizati oficial conducerea unitatii responsabile in cercetare
In situatia mentionata cu mai multe persoane care sustin si care probeaza afirmatiile dvs,sunt sanse ca dosarul sa ajunga in instanta
daca fac plangere,la ministerul administratiei si internelor,crdeti ca o sa se miste ceva...sau si acolo sunt la fel de dornici sa rezolve problemele cetatenilor?..
Daca vreti sa faceti sesizari atunci faceti la Ministerul Administratiei si Internelor, la IGPR , la Corpul de Control al ministrului MAI si la comandantul sectiei respective de politie!B-)
Depinde de grosul buzunarului si de relatii,daca faceti sesizari mai departe ajung tot la cei care tin dosarul si va spun din propria mea experienta ca putin le pasa.Va trimit acasa raspuns ca dosarul este in lucru si o sa va comunice solutia .Dupa 3 ani te trezesti cu un N.U.P.Cazurile mai difera daca aveti relatii reusiti si partea vinovata nu are ,depinde de interesele care sint la mijloc sau acolo nu este asa coruptie ca la noi la Vilcea.Bafta.