Am si eu o nelamuriere.
O persoana de sex feminin care a fost disponibilizata de angajator prin desfintarea postului nu beneficiaza de concediul de cresterea copilului pana la 2 ani, desi are mai bine de 12 luni lucrate fara intrerupere la acelasi angajator.
Decizia de incetare a intrat in vigoare la 27 ianuarie 2009 dupa respectare termenului legal de preaviz.
Mergand la OJFM (somaj), nu i s-a luat in consideratie nici un document prezentat, deoarece stagiul de cotizare nu a fost depus odata cu celelalte acte, ci mult mai tarziu, pe 10 martie, data la care angajatorul a trimis, dupa multe insistente, si atunci prin fax, stagiul de cotizare.
Contactat, angajatorul a invocat faptul ca nu a putut trimite stagiul de cotizare mai devreme, deoarece ultimul salariu a fost virat la 15 februarie, iar stagiul de cotizare a fost vizat de ITM dupa data de 25 februarie.
din aceste motive a aparut o intrerupere mai mare de 30 zile in CM.
La data de 24 Noiembrie femeia a nascut si mergand la Primarie pentru a cere CCC i s-a spus ca nu beneficiaza deoarece are intrerupere in CM.
Mentionez ca persoana s-a interesat de cauza ei, obtinand in termen celelalte documente necesare depunerii la OJFM, singurul inscris lipsa finnd Stagiul de cotizare primit tarziu.
As vrea sa stiu cine a gresit:
1. Angajatorul, sau
2. OJFM, ca nu a inregistrat dosarul cu actele depuse (mai putin stagiul de cotizare)?
Dupa pararea mea angajatorul a gresit si urmeaza sa-l actionati in judecata pentru daune interese respectiv neincasarea indemnizatioi lunare pentru CIC