avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen de predare a actelor din partea angajatorului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen de predare a actelor din partea angajatorului

Am si eu o nelamuriere.
O persoana de sex feminin care a fost disponibilizata de angajator prin desfintarea postului nu beneficiaza de concediul de cresterea copilului pana la 2 ani, desi are mai bine de 12 luni lucrate fara intrerupere la acelasi angajator.
Decizia de incetare a intrat in vigoare la 27 ianuarie 2009 dupa respectare termenului legal de preaviz.
Mergand la OJFM (somaj), nu i s-a luat in consideratie nici un document prezentat, deoarece stagiul de cotizare nu a fost depus odata cu celelalte acte, ci mult mai tarziu, pe 10 martie, data la care angajatorul a trimis, dupa multe insistente, si atunci prin fax, stagiul de cotizare.
Contactat, angajatorul a invocat faptul ca nu a putut trimite stagiul de cotizare mai devreme, deoarece ultimul salariu a fost virat la 15 februarie, iar stagiul de cotizare a fost vizat de ITM dupa data de 25 februarie.
din aceste motive a aparut o intrerupere mai mare de 30 zile in CM.
La data de 24 Noiembrie femeia a nascut si mergand la Primarie pentru a cere CCC i s-a spus ca nu beneficiaza deoarece are intrerupere in CM.
Mentionez ca persoana s-a interesat de cauza ei, obtinand in termen celelalte documente necesare depunerii la OJFM, singurul inscris lipsa finnd Stagiul de cotizare primit tarziu.
As vrea sa stiu cine a gresit:
1. Angajatorul, sau
2. OJFM, ca nu a inregistrat dosarul cu actele depuse (mai putin stagiul de cotizare)?
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2010
danieluca2001, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 05:56, 26 Februarie 2010
Dupa pararea mea angajatorul a gresit si urmeaza sa-l actionati in judecata pentru daune interese respectiv neincasarea indemnizatioi lunare pentru CIC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anii de facultate si pensia de invaliditate Geoc78 Geoc78 Daca am dreptul sa mi se ia in consideratie anii de facultate (absolvita la zi) la calculul pensiei de invaliditate, de ce oare mi-au fost refuzate documentele ... (vezi toată discuția)
Legatura dintre varsta standard de pensionare si data nasterii tata90 tata90 La un moment dat varsta standard de pensionare este de 64 ani (Anexa 5 - barbati). Intrebarea este daca beneficiaza de acest lucru toate persoanele ... (vezi toată discuția)
Cm neplatit am o situatie ciudata. angajatorul mi-a cerut la ... Elena202119 Elena202119 CM NEPLATIT Am o situatie ciudata. Angajatorul mi-a cerut la angajare sa aduc stagiul de cotizare de la ultimul angajator. Dupa aproximativ 3 luni am avut ... (vezi toată discuția)