avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca - drepturi aferente
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca - drepturi aferente

buna ziua,

as avea si eu o rugaminte. daca am beneficiat de granturi de cercetare (atat ca si director de proiect cat si ca membru al unei echipe de cercetare) si am platit taxele afertente catre statul roman (atat ca si angajat cat si ca angajator) ar trebui sa imi fie trecute in cartea de munca sumele primite si respectiv sa fie considerate ca si vechime in munca?

va rog mult eventual sa specificati si articolul de lege, respectiv prevederea legala (ordin de ministru etc) pentru o documentare precisa.

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 15:37, 26 Februarie 2010
Contactati ITM
Daca sunteti angajata, atunci veniturile suplimentare realizate pe perioada de derulare a proiectului (si ptr care ati platit toate contributiile) vor fi luate in calcul la stabilirea punctului pe pensie pe anul in care au fost realizate.

daca sunteti angajata oricum vechimea in munca apare, deoarece aveti contract individual de munca, se fac inscrisuri in carnetul de munca. nu puteti avea 2 vechimii in aceeasi perioada. dar veniturile se vor insuma.

nu se fac astfel de inscrisuri in carnetul de munca. daca este vorba de acelasi angajator.
Daca este vorba de un alt angajator decat cel la care aveti cartea de munca este bine sa luati o adeverinta de la acesta din care sa rezulte perioada lucrata, nnorma de lucru si venitul lunar realizat. Evident, aceasta adeverinta trebuie sa poarte viza ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca neinregistrat in revisal danaflo danaflo Buna ziua. In perioada 08.2005-08.2006 am lucrat la o firma x, cu contract de munca, insa nu mi-au deschis carte de munca. La plecare, mi-au dat o adeverinta ... (vezi toată discuția)
Contract de munca neinregistrat la timp Mlucian Mlucian am lucrat in 2008-2010 la o firma,nu conteaza numele cu jumatate de norma si am semnat un contract de munca dar nu m-am uitat ca nu e inegistrat la itm,acum se ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime... Costin79 Costin79 Am fost angajat la o societatate pe perioada nedeterminata si mi-am dat demisia. La o anumita perioada de timp dupa demisie am solicitat verbal societatii sa ... (vezi toată discuția)