buna ziua!vreau sa divortez de sotul meu din cauza nepotrivirii de caracter si infidelitate din partea lui.suntem casatoriti de 3 ani si avem un copil de 2 ani si 5 luni.el acum munceste in germania si as dori sa stiu cum pot face dovada la tribunal ca el munceste in germania si ca are un salariu de 1.500 de euro?daca salariul lui este de 1.500 de euro pe luna cat ar trebui sa fie pensia alimentara?eu momentan nu am serviciu si as dori sa stiu ce risc exista ca el sa-mi i-a copilul.in timpul casatoriei a facut imprumut la banca.sunt obligata ca sa platesc si eu ratele lunare?va multumesc!
In primul rand pentru a fi stabilita o pensie la venitul realizat de catre parat, trebuie sa stiti exact daca acesta lucreaza cu carte de munca, pentru ca in sens contrar nu veti obtine decat o pensie de 25% rap.la venitul minim pe economie.Apoi trebuie sa stiti sediul firmei sau institutiei unde lucreaza , tocmai pentru a fi comunicate de catre aceasta din urma veniturile realizate de catre parat.
In ceea ce priveste incredintarea minorului avand in vedere varsta si interesul acestuia, va va fi incredintat spre crestere si educare, insa trebuie sa administrati probe din care sa rezulte ca aveti conditii optime de crestre si educare pentru acesta, superioare tatalui.
daca stiti sigur ca sotul lucreaza in germania cu carte de munca, instanta din ro poate solicita lamuriri la institutiile din germania, privind veniturile sotului .
avand in vedere varsta copilului, instanta in mod cert vi-l va incredinta dvs. spre crestere si educare .