avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... clauze di contracte de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

clauze di contracte de vanzare cumparare

As dori sa stiu daca pot opta pentru orice tip de clauza sau acestea au un continut determinat
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 09:53, 26 Februarie 2010
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
buna ziua!
si mai exact ce anume doriti sa inserati in contract?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai precis tatal meu vrea sa imi cedeze un teren prin act de vanzare insa doreste o clauza prin care acel teren sa nu poata fi instrainat si sa ramana unuia dintre copiii mei minori
buna ziua!
o astfel de clauza nu poate fi inserata in contract.
tatal dvs poate dona direct copilului dvs, dar depinde de ce mostenitori rezervatari are, daca prin acest act se va incalca rezerva celorlalti mostenitori etc...
Daca tatal meu face donatie unuia dintre copii, e pot construi pe acel teren?
buna ziua!
de ce nu face tatal dvs actul direct cu dvs?
daca actul s eface cu un minor este destul de complicat ulterior pta putea dispune de acel bun, va trebui acordul autoritatii tutelare.

Alte discuții în legătură

Buna ziua as dori sa cedez o mostenire unui nepot de fiu (fiul ... lonita lonita Buna ziua As dori sa cedez o mostenire unui nepot de fiu (fiul are doi copii din doua relatii diferite). Ambii nepoti sunt momentan minori. Cum este mai bine ... (vezi toată discuția)
Clauza donatie teren agricol cyan cyan O persoana doreste sa doneze un teren agricol catre o ruda casatorita. Ce fel de clauza se poate introduce pentru ca sotul/sotia rudei sa nu poata mosteni ... (vezi toată discuția)
Mosteniri drept de proprietate nico radu nico radu buna ziua incep prin a va spune ac mama a decedat in 2003 atunci nu am facut succesiunea .in urma ei am ramas eu ,fratele meu care a decedat si el in 2007 ... (vezi toată discuția)