avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Romanii in strainatate
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Romanii in strainatate

Am o verisoara,stabilita in Olanda cu cetatenie (are si cetatenia romana)care nu-si mai gaseste dreptatea in justitia Olandeza.Are sapte procese cu statul olandez deoarece nu i-a mai acordat:drept de lucru,dreptul la asistenta medicala,dreptul la ajutor social-practic nu o lasa sa traiasca !
A cerut ajutor si de la ambasadorul Romaniei,dl.Julian Buga,dar acesta a refuzat sa-i acorde asistenta.
In prezent nu mai are posibilitatea de a aconta un avocat care sa o reprezinte in procesul cu statul olandez.Intrebarea mea este:

-ca si cetatean roman,are dreptul sa contacteze Avocatul poporului pentru a o reprezenta?Ce actiune mai poate produce pentru a-si primi drepturile de la statul olandez!De 7 ani se judeca cu ei pentru asta!
A pierdut tot:casa,masina,slujba,tot!Nu vrea sa renunte!
Cel mai recent răspuns: ContSters77883 , utilizator 09:54, 1 Martie 2010
Am inteles bine? Are (si) cetatenia olandeza, dar nu are drept sa lucreze?! Ciudat ...
Da!Ati inteles bine,are si cetatenia olandeza!Nu are drept de lucru si tocmai pentru aceasta problema,plus ce a rezultat de aicea,se judeca in Olanda de 7(sapte)ani cu statul Olandez!Din aceasta cauza a pierdut totul!
Nici ajutor social nu are!Nu vrea sa renunte la proces si sa paraseasca Olanda,zice ca atunci se da batuta.Ambasada noastra nu i-a acordat nici un fel de suport!
Eu am niste cunostinte in Olanda, care, cand au primit cetatenia olandeza au trebuit sa renunta le cea romana. Ei nu au astfel de probleme si nu sufera nici un fel de discriminare.

Prin ce baza legala i se refuza dreptul de a lucra?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla cetatenie romano-olandeza ancuta12 ancuta12 As vrea sa obtin cetatenia olandeza, dar problema este ca aceasta implica renuntarea la cetatenia romana. As vrea sa stiu care sunt urmarile acestui lucru in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie/ pensie handicap gradul ii din romania in olanda damma damma Buna seara, sunt o persoana cu handicap gradul II, accentuat si permanent pentru care primesc o indemnizatie lunara de la Guvern. Urmeaza sa ma mut in ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil cetatenie romana-olandeza !? Sfroxana Sfroxana Buna seara, Sunt intr-un mare impas si la fel ca multi altii spre sa gasesc ajutor aici, pentru ca nu stiu de unde sa incep sa rezolv aceasta problema. - in ... (vezi toată discuția)