avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... alocatie copil cetatenie romana-olandeza !?
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

alocatie copil cetatenie romana-olandeza !?

Buna seara,
Sunt intr-un mare impas si la fel ca multi altii spre sa gasesc ajutor aici, pentru ca nu stiu de unde sa incep sa rezolv aceasta problema.
- in 2010 impreuna cu fiul meu, minor, ne-am mutat in Olanda
- minorul nascut in Romania, Rm Vilcea recunoscut la nastere de tatal olandez
- tatal cetatean olandez locuieste in Rm Vilcea, fara venituri declarate
- mama, adica eu, am adresa inregistrata atat in Olanda cat si in Ploiesti,Prahova si in Olanda lucrez pe cont propriu cu forme legale.
- minorul primeste alocatie in Romania
-2012 copilul primeste cetatenie olandeza, retroactiv de la nastere- drept de nastere
-depunem cererea pentru alocatia olandeza in februarie 2012 si asteptam....si tot asteptam...pana azi 7 iunie 2012 primim plic cu formularele E401 si E411 si o scrisorica de la SVB- instanta olandeza pentru alocatii copii- prin care ne informeaza ca pana pe 5 IULIE 2012 sa avem grija sa se completeze cele 2 formulare mentionate de catre instantele autorizate din Romania.I-am sunat si mi-au zis ca desi au trimis cele 2 formulare in Romania pe 28 februarie 2012 nu au primit niciun raspuns si nu reusesc sa ia legatura cu cei de la CNPAS Luiza Florescu, Bucuresti si ca nu mai spera la un raspuns...asa ca mi-au trimis mie cele 2 formulare completate deja cu numele parintilor,copilului si adresele aferente si stampilate sa ma descurc eu cu ele si cu instantele din Romania.

Innebunesc caci nu stiu de unde sa incep si cum sa rezolv si la cine sa ma duc...in Ploiesti unde am adresa buletin, Rm Vilcea unde locuieste tatal sau la Bucuresti unde a fost trimise initial formularele de catre instanta Olanda? #-o Daca ei nu au reusit sa primeasca formularele completate de catre romani, cum o sa reusesc eu?

Daca renunt la alocatie copil din Romania, mai am nevoie de toate aceste formulare?

Si daca copilul e declarat cetatean olandez, la ce mai trebuiesc aceste formulare?

Multumesc enorm pentru orice ajutor, sfat sau sugestie.
Cel mai recent răspuns: Sfroxana , utilizator 12:28, 20 Iunie 2012
Incercati sa aflati dumneavoastra ce se intampla cu formularele trimise in Romania.
Info de pe site-ul CNPAS:
Luiza Maria Socol Florescu
Functie: Director - Directia Relatii Internationale
Telefon: 021/311.80.47; fax: 021/311.80.96
Email: luiza.florescu@cnpas.org

Cred ca aveti nevoie oricum de acele formulare, pentru a se stabili statul competent sa plateasca alocatia. Cateva informatii despre reglementarile europene in materie de asistenta sociala gasiti aici: [ link extern ]
Multumesc frumos.
Asta incerc sa fac; saptamana trecuta am trimis deja 2 emailuri in atentia Dnei respective cu scan dupa toate formularele trimise de catre instanta olandeza si datorita faptului ca nu am primit niciun raspuns, incerc sa prind o convorbire telefonica, desi suna doar 1 data dupa care primesc ton de ocupat.
Am sunat si la Ambasada Romaniei in Olanda, dar din pacate nu tine de competenta lor.

Tocmai am intrat pe linkul [ link extern ] .

Ma intreb, chiar sunt primul roman care se confrunta cu aceste formulare E401 si E411 Olanda-Romania?
Ultima modificare: Marți, 19 Iunie 2012
Sfroxana, utilizator
Buna ziua,
Vreau sa va mai multumesc inca o data.
Chiar m-ati scos din impas cu ajutorul link-ului trimis de catre dvs.Am realizat ca instanta din Olanda,care se ocupa de alocatii internationale, au trimis gresit formularele spre completare catre CNPAS Luiza Florescu.Aceste formulare trebuiau trimise catre ANPIS-Agentia nationala pentru plati si inspectie sociala.Prin urmare, am informat in scris instanta din Olanda despre eroarea efectuata si acum astept raspunsul lor.
Intre timp i-am sunat si pe cei de la ANPIS si o doamna foarte draguta de la Departamentul regulamente comunitare mi-a explicat foarte clar ce si cum trebuie facut.

Nu ezitati sa ma contactati in cazul in care cineva doreste sa afle si continuarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie europeana LAM LAM Buna ziua, Doresc sa depun dosarul pt. alocatie europeana si nu stiu exact daca imi trebuiesc si cele doua formulare E411 si E401. Sa va explic mai exact ... (vezi toată discuția)
Alocatie europeana dana-stefi dana-stefi buna seara,avem si noi o intrebare ;mama cu copilul suntem in Romania ,tatal angajat la firma germana in Germania la macelarie din septembrie 2014,in noiembrie ... (vezi toată discuția)
Alocatie germania student Aleeex Aleeex Buna ziua. Parintii mei locuiesc in Germania iar eu sunt student in Romania. Am inteles ca pot obtine alocatie de la statul german pana la varsta de 25 de ani. ... (vezi toată discuția)