avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... nedeclarare concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

nedeclarare concediu medical

Buna ziua!

Am o situatie: un angajat a suferit o interventie cirurgicala si a primit 3 certificate de concediu medical, beneficiind efectiv de primele doua .
Ultimul certificat medical specifica un concediu medical pe perioada 1-15.03 dar angajatul vrea sa vina la munca (si se simte bine).

Exista posibilitatea sa nu declar ultimul certificat?

in afara de faptul ca nu e corect sa vina la job si eu sa-l declar in concediu medical, acesta din urma este pe cod indemnizatie 1 = 75% din venituri.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: anastancu , utilizator 15:26, 26 Februarie 2010
Pentru interventie chirugicala se plateste 100%, nu 75%. Iar din cauza ca nu se mai da CAS/CASS, respectivul va lua bani mai multi daca e la lucru.

Daca respectivul alege sa nu prezinte ultimul concediu medical, nu vad unde-ar fi vreo problema. E alegerea sa.
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2010
BX, utilizator
Multumesc de raspuns! :)
I-au dat 100% pentru interventie, dar pentru "convalescenta" i-au dat o perioada prea mare si cu 75%, iar angajatul nu vrea sa stea acasa (se plictiseste ;) )

Si eu ma gandeam la fel, dar nu stiu daca s-a mai intalnit cineva cu situatia.
Ar fi putut fi cazul pierderii certificatului si prezentarea la munca.

Mai stie cineva ceva legat de subiectul acesta?

Multumesc!
1. Salariatul poate intrerupe concediul medical pe riscul lui.
2. Dvs., ca angajator, nu trebuie sa stiti de aceasta.
3. Problema este sa nu sufere de o boala care, daca nu s-a vindecat complet, poate sa aduca necazuri celorlalti salariati.
Multumesc mult! :)
Nu este cazul unei boli care sa creeze probleme, ea s-a rezolvat prin operatie.
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2010
anastancu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se plateste mai putin concediul medical, pentru cand esti internat? ContSters122901 ContSters122901 Va ruugam sa ne lamuriti urmatorul aspect: In cazul unui angajat bolnav, care a suferit o interventie chirurgicala, venitul sau lunar a fost trei ... (vezi toată discuția)
Concediu medical KTLN KTLN Buna ziua! Am avut un accident de munca si am suferit o fractura de femur stang..mi s-a facut operatie si mi s-a implantat un dispozitiv dhs cu prelungire.. am ... (vezi toată discuția)
Angajatorul ma poate obliga la zile de munca neplatite pentru ca a eliberat o adeverinta pentru concediu medical gresita? cristinaoanaion cristinaoanaion Buna ziua, In decursul acestui an am suferit doua interventii chirugicale care au necesitat concediu medical pentru recuperare, una in aprilie si una in ... (vezi toată discuția)