Am facut o cerere de eliberare carnet de munca pt 24 de ore, si nu am mai returnat institutiei carnetul de munca dupa aceasta perioada!!! Mentionez ca am fost concediat in data de 13.01.2010, iar cererea am facut-o la data de 24.02.2010, intrucat carnetul de munca nu era incheiat nici pana la aceasta data !!! Exista vreo sanctiune pentru faptul ca nu am mai restituit carnetul de munca institutiei in termenul specificat????? Va multumesc !!!!
Nu este nicio sanctiune. Insa carnetul de munca trebuie inchis de la ultimul loc de munca, alfel un alt angajator nu va putea sa il deschida si sa va completeze datele.
Nu este reglementata in mod expres o sanctiune pentru acest lucru, dar poate fi luata ca o abatere , care curge in detrimentul dvs., deoarece angajatorul nu vă poate completa carnetul de munca și nu vi-l poate aduce la zi.
Mie mi se pare ca din 13 ianuarie, cand am inteles ca au incetat raporturile de munca, pana in 24 februarie, cand s-a cerut eliberarea pentru 24 de ore a cm, angajatorul trebuia sa inchida deja cartea de munca si nu sa o elibereze pentru 24 de ore ci sa o elibereze pentru ca este deja inchisa. Abaterea este a angajatorului nu a angajatului si eu una m-as adresa inspectorului ITM care se ocupa de angajatorul in cauza pentru a face toate demersurile necesare pentru incheierea cm.
Da prin decizia Presedintelui institutiei incepand cu 13 ianuarie inceteaza raporturile de munca!!! Eu am facut o cerere de eliberarea pentru 24 de ore pentru ca in alt context nu-mi eliberau cartea de munca!! Aceasta nu este inchisa, si vazand ca se tot tergiverseaza inchiderea acesteia am hotarat sa intru in posesia ei, institutia in conf cu decretul 92/1976 am vazut ca avea obligativitatea pentru efectuarea inregistrarilor !!!
Carnet de munca
Daniela2172
sunt angajata la o societate si tin evidenta carnetelor de munca. in urma cu o saptamana mi-a disparut un carnet de munca al unui angajat. cum procedez in ... (vezi toată discuția)
Carte de munca
danamirica
nu sunt angajata dar vreau sa- mi fac carte de munca si sa platesc eu lunar cont.la stat.ce acte imi trebuie la fortele de munca si daca e posibil .? (vezi toată discuția)