avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fara preaviz

buna ziua

luni as vrea sa-mi dau demisia fara preaviz, conform dispozitiilor codului muncii, angajatorul incalcand mai multe clauze ale contractului individual de munca- neplata salariului la timp (in prezent am 2 salarii restante), neacordarea concediului de odihna - mai am zile restqante de concediu pe 2009 , zile pe care le-am cerut si in decembrie 2009 si luna asta si ambele cereri au fost refuzate, precum si nerespectarea unor clauze asumate prin contractul colectiv de munca.

as vrea sa lamuresc niste chestiuni :
- daca luni depun demisia tot luni sunt obligati sa-mi faca si lichidarea, nu?
- ce motive ar avea sa nu dea curs actului meu?
- care a ziua cu care ma pot angaja in alta parte?

Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2010
marinar, utilizator
Cel mai recent răspuns: marinar , utilizator 15:08, 5 Martie 2010
da asa este, conform art 79 alin (8) codul muncii
"(8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă."

Ulterior puteti sa va dresati instantei pentru plata restantelor.
Aveti insa grija sa nu fiti in situatia in care ati semnat un act aditional in care erati obligat sa ramaneti in companie (un timp) datorita vre-unui curs.

Mult spor!
privind completarile dumneavoastra:

- da, asa ar trebui, daca nu atunci va puteti adresa inspectoratului teritorial de munca si instantei
- nici unul, atat timp cat dumneavoastra dovediti prin extras de cont ca nu vi s-au virat banii si/sau prin lipsa documentului semnat de primire cash (cred ca ei trebuie sa dovedeasca ca si-au indeplinit obligatia de plata a salariului)
- ziua mentionata ca zi de incheiere este prima zi cand puteti fi angajatul altcuiva. in cazul acesta luni.

Spor! :)
merci mult de raspuns

nu, nu este cazul de ceva clauze care sa ma oblige sa raman.
cu siguranta o sa-i dau in judecata daca nu-mi vor da banii de buna voie...si va fi si caz penal in conditiile in care au facut alte plati, furnizori, etc, in detrimentul salariului, dar pe mine ma intereseaza de fapt cum ar trebui sa se desfasoare aceasta ultima zi: eu depun demisia si...in afara faptului ca o sa predau ce am de predat sunt obligata sa stau la serviciu pana la ora terminarii programului?
Depinde ce scrii in demisie, daca scrii cu 1 martie atunci esti libera sa pleci, daca scrii cu 2, atunci marti nu te mai duci.
"va rog sa-mi acceptati incetarea contractului prin demisie incepand cu data de 1.03.2010, fara preaviz conform art 79, alin (8) cf Codului Muncii"
Sa spunem ca ceva de genul ar fi in perceptia mea, bineinteles poti sa scoti "va rog sa-mi acceptati" data fiind situatia :)
multumesc mult de ajutor

am sa specific data ca sa nu existe loc de interpretare.

Alte discuții în legătură

Cartea de munca si demisia fara preaviz marcu001 marcu001 Buna ziua. Am lucrat intr-o firma timp de 4 luni si acum angajatorul nu isi respecta obligatiile salariale care ma pun in imposibilitatea de a mai putea plati ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii.contract de munca.demisii cristina1502 cristina1502 Buna ziua.am lucrat 2 luni la un magazin alimentar,lucram in jur 51 de ore pe saptamna (de L-V-9ore iar S-5-6 ore) fara a mi se da liber sau ore platite in ... (vezi toată discuția)
Contestare decizie incetare cim art.79 alin 7 Bullex Bullex Buna ziua, In urma unor probleme de comunicare/intelegere intre mine si angajator, mi s-a sugerat demisia, si am acceptat situatia (am preferat sa scap de ... (vezi toată discuția)