avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fara preaviz

buna ziua

luni as vrea sa-mi dau demisia fara preaviz, conform dispozitiilor codului muncii, angajatorul incalcand mai multe clauze ale contractului individual de munca- neplata salariului la timp (in prezent am 2 salarii restante), neacordarea concediului de odihna - mai am zile restqante de concediu pe 2009 , zile pe care le-am cerut si in decembrie 2009 si luna asta si ambele cereri au fost refuzate, precum si nerespectarea unor clauze asumate prin contractul colectiv de munca.

as vrea sa lamuresc niste chestiuni :
- daca luni depun demisia tot luni sunt obligati sa-mi faca si lichidarea, nu?
- ce motive ar avea sa nu dea curs actului meu?
- care a ziua cu care ma pot angaja in alta parte?

Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2010
marinar, utilizator
Cel mai recent răspuns: marinar , utilizator 15:08, 5 Martie 2010
buna ziua...am revenit cu vesti despre cazul meu

pur si simplu sunt naucita....de luni tot merg la serviciu in fiecare zi pt ca nu au desemnat o pers careia sa-i predau ce am de predat. azi am zis ca nu mai pot, nu mai stau dupa ei, deja mi-am ocupat prea mult din timp cu ei si....surpriza, in momentul in care am facut procesul verbal si am vrut sa-i dau nr de inregistrare nu am avut de unde: secretara nu, inlocuitor nu!!!! ca in codru X-( pana la urma am trimis prin posta.
ceea ce e strigator la cer, sau nu stiu cum sa spun mai exact ce simt, este ca directorul, vazandu-ma revoltata, mi-a strigat pe holuri ca o sa ma tina in PREAVIZ, pt ca dna de la RU asa interpreteaza art 79 (8), ca preavizul e la latitudinea lor, ad daca vor sa nu ma tina in preaviz e ok, dar daca vor...tre sa stau.

ufffff, ce proces o sa urmeze, mai ales ca nu au demarat procedura de lichidare, etc.

ce parere aveti?
Depuneti procesul -verbal prin posta cu confirm,are de primire si tot ce aveti sa le comunicat.Puneti 2 martori sa semneze procese-le verbale si ca nu vor sa primeasca si plecati.
am trimis prin posta deja procesul verbal dar fara martori, ad de vazut au vazut toti colegii ce s-a intamplat azi, ca nu mi-au dat nr de inregistrare, am vb chiar si cu liderul de sindicat despre situatie, deci toti colegii au fost martori, dar nu am pus pe nimeni sa semneze. cutia cu actele a ramas la societate...nu aveam cum sa o pun si pe aceea la posta, e vba de 50-60 de dosare, dar in adresa am prezentat tot ce am avut si am specificat faptul ca refuzand sa desemneze o pers care sa preia si tinand cont de faptul ca nu au pus la dispozitie un birou unde sa las acele acte eu nu mai imi asum raspunderea pt ele.

am trimis 2 plicuri, la doua adrese, unul dintre ele fiind cu valoare, ambele cu confirmare de primire.

luni fac si sesizare la ITM pt ca nu mi-au facut lichidarea. am intrebat la resurse umane ce se intampla daca noul angajator m-a declarat la ITM dar nu pot sa incep serviciul pt ca ei nu mi-au facut lichidarea, ce se intampla si nu a stiu sa-mi spuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea de munca si demisia fara preaviz marcu001 marcu001 Buna ziua. Am lucrat intr-o firma timp de 4 luni si acum angajatorul nu isi respecta obligatiile salariale care ma pun in imposibilitatea de a mai putea plati ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii.contract de munca.demisii cristina1502 cristina1502 Buna ziua.am lucrat 2 luni la un magazin alimentar,lucram in jur 51 de ore pe saptamna (de L-V-9ore iar S-5-6 ore) fara a mi se da liber sau ore platite in ... (vezi toată discuția)
Contestare decizie incetare cim art.79 alin 7 Bullex Bullex Buna ziua, In urma unor probleme de comunicare/intelegere intre mine si angajator, mi s-a sugerat demisia, si am acceptat situatia (am preferat sa scap de ... (vezi toată discuția)