Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →
privind completarile dumneavoastra:
- da, asa ar trebui, daca nu atunci va puteti adresa inspectoratului teritorial de munca si instantei
anastancu a scris:
privind completarile dumneavoastra:
- da, asa ar trebui, daca nu atunci va puteti adresa inspectoratului teritorial de munca si instantei
Probabil utilizatorul marinar intelege prin "lichidarea la zi" calcularea si acordarea drepturilor salariale in ziua in care isi depune demisia.. Si va intreb: unde scrie ca angajatorul este obligat sa faca asta?! Excluzand eventualitatea ca ar fi stipulata in CCM asemenea clauza, lichidarea drepturilor salariale se face la data..lichidarii (de obicei in luna urmatoare celei pt care se plateste salariul), nu a incetarii contractului de munca.
ps. da, sunt om de HR;)
buna ziua
luni as vrea sa-mi dau demisia fara preaviz, conform dispozitiilor codului muncii, angajatorul incalcand mai multe clauze ale contractului individual de munca- neplata salariului la timp (in prezent am 2 salarii restante), neacordarea concediului de odihna - mai am zile restqante de concediu pe 2009 , zile pe care le-am cerut si in decembrie 2009 si luna asta si ambele cereri au fost refuzate, precum si nerespectarea unor clauze asumate prin contractul colectiv de munca.
as vrea sa lamuresc niste chestiuni :
- daca luni depun demisia tot luni sunt obligati sa-mi faca si lichidarea, nu?
- ce motive ar avea sa nu dea curs actului meu?
- care a ziua cu care ma pot angaja in alta parte?
marinar a scris:
buna ziua
luni as vrea sa-mi dau demisia fara preaviz, conform dispozitiilor codului muncii, angajatorul incalcand mai multe clauze ale contractului individual de munca- neplata salariului la timp (in prezent am 2 salarii restante), neacordarea concediului de odihna - mai am zile restqante de concediu pe 2009 , zile pe care le-am cerut si in decembrie 2009 si luna asta si ambele cereri au fost refuzate, precum si nerespectarea unor clauze asumate prin contractul colectiv de munca.
as vrea sa lamuresc niste chestiuni :
- daca luni depun demisia tot luni sunt obligati sa-mi faca si lichidarea, nu?
- ce motive ar avea sa nu dea curs actului meu?
- care a ziua cu care ma pot angaja in alta parte?
1. Daca va depuneti luni demisia, angajatorul este obligat sa inceapa procedura intocmirii actelor privind incetarea raportului de munca cu dvs.
2. Demisia nu se aproba de catre angajator, el ia act de incetarea unilaterala a raportului de munca .
3. Va puteti angaja cu ziua imediat urmatoare in care fostul c.i.m. al dvs a incetat.