avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dilema !!!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dilema !!!

Buna !
Vreau sa-mi deschid o firma cod Caen 9312....ce sa aleg platitor sau neplatitor de Tva ?...#-o...Va multumesc ! ( daca incasez niste bani pentru ora de divertisment ...daca fac un contract )
Cel mai recent răspuns: Gabriel Iliescu , Consilier juridic 21:52, 26 Februarie 2010
Puteti sa alegeti oricare, dar trebuie sa deveniti platitor de TVA in cazul in care veti avea o cifra de afaceri (suma tutoror incasarilor) de cel putin 35000 Euro pe an (la cursul de aderare).

Pentru clientii Dvs. nu face nici o diferenta, daca sunteti sau nu platitor de TVA (acest lucru se poate demonstra in mod matematic), dar nu tuturor le va place factura fara TVA (vorbesc din experienta).

Daca sunteti platitor de TVA, trebuie sa conduceti un jurnal de cumparare si vanzare, si sa depuneti declaratiile 300 (trimestrial/lunar), 390 (lunar) si 394 (semestrial) si sa platiti statului diferenta intre TVA incasata (ceea ce puneti pe factura) si cea platita (de pe factura furnizorilor Dvs.) pana la data de 25 a perioadei de raportare (luna sau trimestru).

Puteti sa deveniti insa oricand, prin optiune, adica prin depunere unei cereri la Finante, platitor de TVA.
Neplatitor de TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platitor sau neplatitor de tva Ruxandra Urzica Ruxandra Urzica Buna ziua, Cine m-ar putea lamuri si pe mine care este diferenta intre o PFA platitoare de TVA si una neplatitoare de TVA. De curand am devenit PFA, ... (vezi toată discuția)
Facturarea serviciilor catre societete din grecia OMHR OMHR buna ziua am o intrebarebare,facturile de servicii(consultanta software) facute de o PFA care a depasit plafonul si este platitoare de tva se factureaza cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziu borsosannamaria borsosannamaria Ma numesc Anamaria si sunt din judetul arad.Avem o intreprindere familiara.As dori sa aflu de la dumneavoastra ce acte sunt necseare pentru stabilirea ... (vezi toată discuția)