avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA facturarea serviciilor catre societete din grecia
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

facturarea serviciilor catre societete din grecia

buna ziua
am o intrebarebare,facturile de servicii(consultanta software) facute de o PFA care a depasit plafonul si este platitoare de tva se factureaza cu sau fara tva?Si daca a depasit plafonul si a devenit platitor de tva ,el fiind la norma ,trebuie sa mai faca 010? sau alta declaratie?trece la sistem real sua ramane la norma?
Cel mai recent răspuns: OMHR , Consultant resurse umane 18:21, 22 Martie 2010
Daca ati depasit 35000 de euro la cursul de la data aderarii, aveti termen primele 10 zile din luna urmatoare pentru a depune declaratia 092. Veti factura in continuare fara tva, mentionand pe facturi, la rubrica de tva "neimpozabil in Romania" (cu conditia sa facturati catre persoane inregistrate in scopuri de tva)

Facturile de servicii intracomunitare se declara in 390 (cu termen 15 ale lunii urmatoare).
Trimestrial veti intocmi si decontul tva (declaratia 300).
Semestrial declaratia recapitulativa 394.
Ramaneti pfa pe norma de venit, dar veti tine jurnale de tva (trebuia sa le tineti si pana acum).

Succes!
Ultima modificare: Luni, 22 Martie 2010
JolieCont, Contabil
=D> MULTUMESC MULT PENTRU RASPUNS

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa neplatitor de tva factureaza in ue servicii legate de bunuri din romania Mi-ha-il Mi-ha-il Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Un PFA neplatitor de TVA (nu a depasit plafonul) presteaza servicii legate de bunuri imobile din ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit - tva la incasare antispam antispam Buna ziua, Am un PFA platitor de TVA care opereaza pe baza de norma de venit. Imi puteti spune, va rog, in cazul acesta ce trebuie sa fac daca achizitionez ... (vezi toată discuția)
Prestare servicii programare prin internet in afara romaniei cezardum cezardum Buna ziua, Detin un PFA cu norma de venit, inregistrat ca platitor de TVA (si inregistrat si in ROI). Va rog, daca este posibil, sa imi confirmati ... (vezi toată discuția)