avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revocare act notarial
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revocare act notarial

Buna ziua,

As dori sa stiu in ce conditii poate fi revocat un contract de vanzare-cumparare, de catre un notar?Mentionez ca acest contract de vanzare-cumparare este inscris in cartea funciara si a fost gresit intocmit de catre notar, nerespectandu-se Legea 112/1995.Are competenta notarul sa revoce acest contract, intrat in circuitul civil sau doar instanta poate?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:33, 26 Februarie 2010
Numai instanta de judecata
Deci nu intra in competenta notarului,nu?
buna ziua!
in sens nu s-au respectat prevederile legii 112?
partile, de comun acord pot semna o conventie de rezolutiune, si nu ar mai fi nevoie de instanta.
Nu s-a respectat, in sensul ca imobilul respectiv a fost instrainat inaintea termenului de 10 ani de la dobandire,termen stipulat in Legea 112/1995.
Acum noul proprietar dorind sa il vanda, s-a constatat ca acel contract prin care a dobandit a fost incheiat cu nerespectarea prevederilor Legii mai-sus mentionate.
S-a stabilit ca notarul care a incheiat actul sa il revoce, iar imobilul sa revina vechiului proprietar, care ulterior sa faca vanzare intrucat s-a implinit termenul de 10 ani.
Intrebarea mea este daca notarul are asemenea atributii?In legea 36/1995 nu am vazut si de aceea cred ca doar instanta poate revoca aces contract.
:)
ok sa se mearga pe cale de instanta si sa se ceara constatarea nulitatii actului.
dar v-am mai spus mergeti la acelasi notar sa va faca convetia de rezolutiune.
partile doresc ambele sa fie repuse in situatia anterioara?

Alte discuții în legătură

Act aditional la vanzare cumparare cu probleme Gabriela Negrut Gabriela Negrut Revin cu problema terenului pe care vreau sa il vand. Cumparatorii promitenti, dupa ce le-am prelungit termenul de 4 ori pana acum, nu au banii pentru a ... (vezi toată discuția)
Urgent! se poate anula un contract v-c cu clauza daca ambele parti sunt de acord, fara proces? cool_girl_em cool_girl_em noi soti si femeia batrana care am incheiat un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere nu mai vrem sa respectam clauzele, vrem intr-un fel pe ... (vezi toată discuția)
Contract de v-c cu clauza de intretinere Daniela Camelia Nicolae Daniela Camelia Nicolae se poate desface la acelasi notar la care a fost facut sau numai in instanta intr-o actiune de anulare act?cum si cand se intabuleaza dreptul de proprietate ... (vezi toată discuția)