As dori sa stiu in ce conditii poate fi revocat un contract de vanzare-cumparare, de catre un notar?Mentionez ca acest contract de vanzare-cumparare este inscris in cartea funciara si a fost gresit intocmit de catre notar, nerespectandu-se Legea 112/1995.Are competenta notarul sa revoce acest contract, intrat in circuitul civil sau doar instanta poate?
Multumesc
buna ziua!
in sens nu s-au respectat prevederile legii 112?
partile, de comun acord pot semna o conventie de rezolutiune, si nu ar mai fi nevoie de instanta.
Nu s-a respectat, in sensul ca imobilul respectiv a fost instrainat inaintea termenului de 10 ani de la dobandire,termen stipulat in Legea 112/1995.
Acum noul proprietar dorind sa il vanda, s-a constatat ca acel contract prin care a dobandit a fost incheiat cu nerespectarea prevederilor Legii mai-sus mentionate.
S-a stabilit ca notarul care a incheiat actul sa il revoce, iar imobilul sa revina vechiului proprietar, care ulterior sa faca vanzare intrucat s-a implinit termenul de 10 ani.
Intrebarea mea este daca notarul are asemenea atributii?In legea 36/1995 nu am vazut si de aceea cred ca doar instanta poate revoca aces contract.
:)
ok sa se mearga pe cale de instanta si sa se ceara constatarea nulitatii actului.
dar v-am mai spus mergeti la acelasi notar sa va faca convetia de rezolutiune.
partile doresc ambele sa fie repuse in situatia anterioara?