avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de v-c cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de v-c cu clauza de intretinere

se poate desface la acelasi notar la care a fost facut sau numai in instanta intr-o actiune de anulare act?cum si cand se intabuleaza dreptul de proprietate dobandit printr-un astfel de contract?
Doar la instanta de judecata.
se poate desface doar in instanta printr-o actiune in reziliere pt neindeplinirea culpabila a obligatiei de intretinere,deci nu poate fi reziliat decat de catre vanzator.puteti sa-l intabulati oricand.
andymaurul a scris:

Doar la instanta de judecata.

iar alexis45 a scris:
se poate desface doar in instanta printr-o actiune in reziliere pt neindeplinirea culpabila a obligatiei de intretinere

#-o
Zau? Chiar asa? Dar daca ambele parti doresc revocarea conventiei? :slap:
Art. 969 Cod civ alin. 2 dispune ca orice conventie poate fi revocata prin acord mutual sau pentru cauze autorizate de lege.
Asadar, daca doriti sa revocati de comun acord contractul mergeti la notar iar daca nu va intelegeti in aceasta privinta, mergeti la judecata.
Eu am spus in instanta pt ca am avut un caz similar: o matusa m-a rugat sa o ajut in anularea unui contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere facut unui nepot care,la momentul respectiv,pleca definitiv in strainatate.S-au inteles partile sa il desfiinteze pe cale amiabila si am fost la 8 notariate unde ni s-a spus ca nu il putem revoca deoarece nu contine nici macar un pact comisoriu de gr.IV,ca se pot face modificari clauzei de intretinere,dar in niciun caz nu se poate desfiinta actul si punerea in pozitie initiala a celor 2.Am fost sfatuiti sa ne adresam instantei cu o actiune in reziliere.Mai mult de atat,L.36/1995 nu prevede in art.8 competenta notarilor de a desfiinta actele juridice.Desigur ca parerile sunt impartite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezilier contract simona35 simona35 Buna ziua. As vrea sa stiu care sunt pasii de urmat pentru rezilierea unui contract de lucrari. In contract este mentionat ca ,,nerespectatre obligatiilor in ... (vezi toată discuția)
Urgent! se poate anula un contract v-c cu clauza daca ambele parti sunt de acord, fara proces? cool_girl_em cool_girl_em noi soti si femeia batrana care am incheiat un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere nu mai vrem sa respectam clauzele, vrem intr-un fel pe ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere... ContSters4579 ContSters4579 ...ce parere aveti...un contract de intretinere poate fi reziliat/rezolutionat pe cale amiabila printr-o conventie in fata unui notar daca partile renunta la ... (vezi toată discuția)