avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte de munca

Buna ziua. Sunt nou pe aici, dar de, "nevoia te-mpinge pe unde nu ti-i voia". Am o probleme si, daca se poate, astept niste pareri, eventual avizate. M-am angajat in vara la o firma, distributie materiale de constructie, ca agent de vanzari. Toate bune si frumoase,(tel de serviciu, masina de serviciu, salariul...asa si asa, program lejer), pana in momentul in care am facut 3 luni de angajare si am cerut o copie dupa cartea de munca sa-mi fac un credit bancar. Ghinion...seful mi-a zis ca nu ma poate ajuta in acest sens...pt ca nu mi-a facut cartea de munca. In momentul acela a scos si contractul de munca sa-l semnez si am aflat ca nu se poate trece pe cartea de munca o perioada retroactiva mai mare de 20 de zile.X-(. Mi-a promis ca-mi face carte de munca, dar nici pana azi nu a dat contractul individual spre inregistrare la ITM. Am lucrat deci 5 luni fara acte la acea firma. Inca sunt acolo dar vreau sa plec, nu inainte de a cere niste daune morale (si materiale) cauzate de neintocmirea actelor la timp.(ma bazam pe aceasta carte de munca pt ca anul viitor in vara as fi vrut sa-mi depun actele pt o casa de la ANL). Pe langa asta, nici credit bancar nu pot face. As vrea sa stiu daca pot sa-l dau in judecata si sa-i cer daune morale si cam cum se procedeaza (ma intereseaza ca acele daune sa fie consistente ca sa simta d-l sef ca s-a pus cu cine nu trebuie).
AVIZ AMATORILOR: DONEZ JUMATATE DIN CE PRIMESC CELUI CARE MA AJUTA.:)
Cel mai recent răspuns: lara_croft , utilizator 11:07, 30 Noiembrie 2006
sanse de castig sunt pentru a-l obliga sa-ti faca carte de munca, insa cu daunele morale nu prea stiu practica instantelor....ar trebui sa dovedesti ca intr-adevar ai pierdut ceva concret din cauza faptului ca nu ai avut carte de munca. si nu te speria inca la noi 90% din litigiile de munca sunt castigate de angajati...si nu pe nedrept.:)
avizul adresat amatorilor, cel putin avocati ,ma tem ca nu poate fi luat in considerare, pactul de quota litis e cam interzis la noi.....
daune morale ....exista sanse de castig, puteti cere destul de mult, avand in vedere planurile facute si nevoia de credit, dovedita.....
angajatorul avea obligatia sa va puna in vedere sa semnati ctr de munca, incheiat in forma scrisa.....faptul ca ati lucrat acolo poate fi probat cu martori

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca ionnn ionnn Buna ziua. Sunt nou pe aici, dar de, \"nevoia te-mpinge pe unde nu ti-i voia\". Am o probleme si, daca se poate, astept niste pareri, eventual avizate. M-am ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes a.m.r a.m.r Buna ziua, Am o intrebare pentru cine stie. Exista avocati in Bucuresti care sa lucreze pe baza de comision de succes de la client fara o plata ... (vezi toată discuția)
Pactul "de quota litis"  MYRA  CIMPEAN MYRA CIMPEAN Ce parere aveti despre pactul de quota litis, despre faptul ca unii avocati cer ca onorariu o cota din afacere? = procente din valoarea bunurilor ... (vezi toată discuția)