avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... incurcatura cu indemnizatia, este foarte urgent
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

incurcatura cu indemnizatia, este foarte urgent

buna ziua, am urmatoarea problema, destul de incalcita: am nascut pe 29 februarie 2008, din decembrie 2007 fiind in concediu prenatal, apoi trecand direct in cel de lauzie si cel pentru cresterea copilului. pana aici toate bune si frumoase. am fost doctorand la o facultate, in timpul caruia am fost partenera intr-un proiect ceex pe 4 ani, din 2004 pana in 2008( in septembrie 2008 s-a incheiat). problema este ca eu n-am stiut ca trebuie si in cadrul proiectului sa depun cererile de concediu, drept pentru care directorul de proiect m-a pontat si in lunile in care eu eram in concediu deja, desi n-am mai fost la facultate din decembrie 2007. mai mult, mi-a virat niste plati prin card, plati din proiect care trebuiau facute de fapt pana in decembrie 2007, dar ceex-ul nu a dat banii la timp, ci abia in 2008. acum vreau sa-mi iau somajul si stupoare: cei de la somaj mi-au pus in vedere ca apar cu plati efectuate in timpul concediului de crestere a copilului si ca sunt in culpa. nu pot lua nici somaj, si ar trebui, la un control, sa dau si banii de concediu inapoi. ce trebuie sa fac, cum sa rezolv situatia, pentru ca cei de la universitate sunt foarte refractari oricarei schimbari in acte, desi eu pot lua copiile concediilor de la medicul de familie, iar banii aceia de fapt trebuiau dati in 2007? cum sa procedez? sunt absolut disperata, apar in culpa fara sa fi facut de fapt nimic.
va multumesc foarte mult daca imi dati un raspuns foarte bine documentat, cu numerele legilor, eventual, pentru ca altfel nu stiu cum s-o scot la capat, nu ma pricep deloc la legislatia muncii.
Cel mai recent răspuns: maruca , utilizator 19:18, 26 Februarie 2010
trebuie sa convingeti pe cei de la universitate.( pe cale amiabila sau prin instanta) altfel sunteti buna de plata si amend corespunzatoare.Mergeti in audienta lea Rector.trebuie sa se rezolve.
multumesc pentru raspuns. ma gandeam sa le spun ca avocatul meu mi-a spus ca se poate remedia situatia, cu un pic de efort, pentru a le da de inteles ca intentionez sa rezolv situatia prin orice mijloace. e bine sau fac mai rau? luni voi merge la directorul economic impreuna cu directorul de proiect. sper sa obtin ceva....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doctoratul in invatamintul superior medical este curs de formare si perfectionare pantera A pantera A va rog sa ma ajutati,am nascut in sept.2007 ,fiind angajata la universitate ca doctorand pina in noiembrie 2006,apoi am 2 luni de concediu fara salar cu ... (vezi toată discuția)
Concediu post natal si indemnizatie crestere copil norachiorean norachiorean Buna ziua Eu sunt sau mai bine zis am fost student doctorand (oct. 2011 - oct. 2014) pentru ca acum sunt in perioada de gratie pentru sustinerea tezei de ... (vezi toată discuția)
Studentii doctoranzi bursieri primesc indemnizatia pentru cresterea copilului? boglarkanak boglarkanak Buna ziua! Sunt doctoranda la anul 3 la o universitate de stat. Sunt insarcinata de 4 luni, nasterea va avea loc in luna decembrie. Incepand cu luna ... (vezi toată discuția)