avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj judiciar sau ce?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj judiciar sau ce?

buna ziua,

Am o problema legata de o mostenire a tatalui meu. Strabunica ( decedata) are ceva pamant si padure pe un nume ( titlu de propietate) dar in acte ( certificat nastere, deces ) figureaza cu alt nume . Bunica mea ( decedata si dansa) are 4 copii 3 dintr-o casatorie si pe tatal meu care este nascut cand nu era casatorita . In acte tata figureaza cu un alt nume de familie decat al bunicii acesta fiind exact numele de pe titlul de propietate al strabunicii.Acum 3 dintre frati doresc sa faca succesiunea inclusiv tatal meu. Al patrulea copil refuza sa se inteleaga cu ceilalti 3 pretinzand ca toata averea este a ei. Ce putem face ca sa impartim mostenirea si totodata cum pot dovedi ca tatal meu este copilul bunicii fiind actele de nastere gresite . Mentionez ca strabunica este nascuta in jurul anului 1906 deci ma indoiesc ca mai gasesc ceva prin arhive.
Daca deschidem partaj judiciar cu martori pot dovedi ca tatal meu este nepotul respectiv fiul celor care detin de drept terenurile ( decedate ambele acum circa 15 ani)

Astept un raspuns si va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 20:56, 28 Februarie 2010
se paoe dovedi si rezolva intr -un final problema.. nu zic ca e usor dar se poate..va trebuie un avocat bun care sa va reprezinte interesele in cauza.. subliniez.. un avocat bun.. nu va uitati la baniB-)
sa dea domnul!
problema este ca terenul este undeva la tara si nu stiu daca merita sa angajez un avocat bun
as prefera sa fac pe cale legala dar nu cu cheltuieli considerabile

Se poate proba cu martori faptul ca pe strabunica o chema altfel. Asta se poate face si la notar, dar, din pacate, daca nu va intelegeti toti, veti merge in instanta.
deci in instanta se poate proba cu martori identitatea tatalui meu?
este bine atunci pentru ca eu la arhiva nu pot apela tinand cont ca greseala s-a facut incepand cu strabunicul meu ( bunicul tatalui) care s-a nascut undeva pe la 1900 iar strabunica pe la 1906 ...........iar satul lor a apartinul in lungul timpului de jud Olt, Valcea siArges sau de raionul Dragasani cum era odata..........iar arhiva a tot fost plimbata si pierduta partial
cat timp dureaza un astfel de proces? estimativ bineinteles sau mai bine zic cam cate infatisari sunt necesare?
numele strabunicii, cel corect este cel care apare in actele de stare civila, respectiv certificat de deces si certificatul de nastere, prin urmare greseala facuta este cea din TP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As vrea sa aplic pentru cetatenia maghiara intrucat o strabunica ... wacm83 wacm83 As vrea sa aplic pentru cetatenia maghiara intrucat o strabunica a mea s-a nascut in Transilvania in 1911 si satisfac conditiile. Am intrebat la Ambasada ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune - lipsa documente malina_13 malina_13 Buna ziua, In 1983 se incheia un certificat de mostenitor dupa strabunicul sotului, certificat in care mostenitorii erau strabunica (1/4) si bunicul lui ... (vezi toată discuția)
Cum procedez pentru obtinere certificat calitate mostenitor in instanta acpsov acpsov Buna ziua, imi trebuie un certificat de calitate de mostenitor dupa strabunicul decedat in 1943 si am dificultati in a gasi martori in viata care sa il fi ... (vezi toată discuția)