Am cumparat un teren vara trecuta. Toate bune si frumoase pana astazi cand am primit o citatie cum ca sunt data in judecata impreuna cu notarul pt ca terenul era ipotecat la brd din 2007. Mentionez ca pe CF terenul figura lipsit de sarcini, iar in cantractul de vanzare este o clauza prin care fostii proprietari declara nu exista litigii. De atunci am mai scos de cateva ori CF pt autorizatii de constructie si nu aparea numic dubios. Intrebarea mea este: ce trebuie sa fac in situatia asta si cum ma poate afecta?
sunteti exonerat si dvs si notarul.. n-aveti treaba.. sa se spele pe cap cu acesta problema cel care v-a vandut si care a dat o declaratie in fals...probabil ca el, in timp ce va vindea dvs, il ipoteca in acelasi timp la banca.. sunteti pana la proba contrarie cumparator de buna credinta.. dar trebuie sa va duceti la proces la termenul din citatie cu avocat dupa dvs, pe care trebuie sa l platiti si in final va recuperati banii de la cel care pierde procesul..
Revin cu unele completari. Domiciuliul stabil este in alta localitate si azi mi-au ajuns documentele care mi-au fost trimise impreuna cu citatia.
Sunt data in judecata pt ca banca doreste anularea contractului de vanzare cumparare. Se pare ca fostul proprietara a facut un imprumut de 1 mil si ceva de euro si a garantat cu toate bunurile prezente si viitoare. Printre documentele pe care le-am primit impreuna cu citatia este atasat si un CF al terenului scos cu 1-2 luni inainte sa-l cumpar eu si pe acel CF aparea ca si sarcina ca terenul nu poate fi instrainat. In momentul in care am facut achizitia CF-ul era lipsit de sarcini. Acest lucru mi se pare dubios. Banca sustine ca a informat fostul propritar ca ii va executa silit toate bunurile si atunci individul a inceput sa vanda.
Nu inteleg cum a putut face rostul de un CF curat!! Am avut in fata un original, si apoi am scos de la alt notar alte CF-uri. Banca sustine pe scrut ca tipul a vandut cu rea credinta si, indirect, ma face complice, in plus sustine ca terenul a fost vandut sub pretul pietei (ceea ce nu este adearat, preturile au scazut destul de mult si tipul a lasa numai 2000 euro din pretul pe care l-a cerut el + el a chizitionat terenul cu mult sub pretul la care l-a vandut, l-a vandut cu aprox 80% mai scump). Voi merge la un avocat, dar as vrea sa stiu la ce sa ma astept. Sper sa nu am surpriza ca actul de V-C se va anula si apoi sa ma judec cu fostul proprietar sa-mi dea banii inapoi ca sunt slabe salse sa-i primesc tinand cont la cate datorii are.
Eu ma gandesc ca fostul proprietar a facut ceva necurat pe la institutia care a eliberat CF.
Din experienat dumneavoastra credeti ca am sanse de castig - prin castig inteleg fie sa pastrez terenul (varianta ideala) fie sa-mi recuperez banii investiti?
Contract de ipoteca
veron24
Am fost acum doua saptamani la banca si am intrebat un director daca creditul pentru care am fost garant ipotecar a fost achitat de cel pentru care am ... (vezi toată discuția)