avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune cand mostenitorii nu se inteleg
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune cand mostenitorii nu se inteleg

Buna seara,
Problema mea este urmatoarea:
Vrem sa facem succesiunea dupa bunica mea, decedata in 1996, bunicul meu fiind decedat anterior. Sunt patru frati care mostenesc bunurile, unul dintre ei fiind tatal meu. Dar problema este ca nu se inteleg si nici unul dintre ceilalti trei nu vrea sa vina la notar sa facem succesiunea. Am inteles ca trebuie sa apelem la un avocat, pt ca doar prin instanta se poate face succesiunea daca nu sunt toti prezenti. Imi puteti spune mai exact ce inseamna acest lucru? Ce trebuie sa faca tata pentru a putea primii partea care ii revine? Nu se poate imparti totul si fiecare face ce vrea cu partea lui? Daca ceilalti frati nu vor veni nici in instanta se mai poate face succesiunea? Si daca se poate, ce pasi trebuie sa facem?
Multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: Fly , utilizator 18:42, 30 Noiembrie 2006
daca partajul voluntar ( prin notariat ) nu este posibil se apeleaza la instanta pt iesirea din indiviziune. puteti sa va reprezentati si singur.
nimeni nu poate fi obligat sa ramana in indiviziune...asa zice legea, asa facem...
va adresati intai notarului de la ultimul domicilui ai bunicului, apoi instantei, desi stiti de pe acum ca fratii nu vor sa participe la dezbaterea mostenirii...
nimeni nu poate fi obligat sa ramana in indiviziune...asa zice legea, asa facem...
va adresati intai notarului de la ultimul domicilui ai bunicului, apoi instantei, desi stiti de pe acum ca fratii nu vor sa participe la dezbaterea mostenirii...
Avocatul trebuie sa fie tot de unde a avut ultimul domiciliu sau poate fi din Bucuresti? De reprezentat singura nici nu poate fi vorba, la cate stiu eu despre tot ce am de facut. La ce instanta trebuie sa apelez daca atat ultimul domiciliu cat si bunurile sunt intr-un sat din Giurgiu? Cum ii pot chema in instanta daca nu stiu unde au domiciliul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dana61 dana61 buna ziua Ambii parinti decedati (1989). Eram 4 frati (unul decedat) Nu s-a facut dezbaterea mostenirii pentru ca nu toti mostenitorii doresc asta. Care este ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa bunici ma_ri_a ma_ri_a Buna seara, se poate rezolva o problema de succesiune dupa bunici pe cale notariala ? Sunt 5 urmasi de drept. Unii au murit si vin nepotii lor la mostenirea ... (vezi toată discuția)
Probleme de mostenire leusan leusan Tatal meu a decedat.Are un certificat de mostenitor dupa tatal lor(bunicul) impreuna cu fratii sai , si mama sa pe cote parti ,fara a fi iesiti din ... (vezi toată discuția)