avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... venit din activitati cu regim de retinere la sursa pfa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

venit din activitati cu regim de retinere la sursa pfa

Buna seara,
PFA
Cum ar trebui sa procedez daca venitul brut este impozitat la sursa cu 10%?
De exemplu am emis o factura in valoare de 1000 lei ,incasarea a fost de 900 lei ,restul de 100 lei au fost retinuti ca impozit la sursa. In registrul de incasari si plati voi nota valoarea facturii emise (1000 lei)?
La final de luna din total venituri scad cheltuielile si ce rezulta inmultesc cu 6%?

Multumesc anticipat .

O seara buna.
Cel mai recent răspuns: IOANA LUCA , utilizator 13:05, 27 Februarie 2010
danike a scris:

norme metodologice de aplicare ale art. 52 cod fiscal

64. În cazul contribuabililor ale căror plăţi anticipate sunt calculate în conformitate cu prevederile art. 52 alin. (1) lit. b) - e) din Codul fiscal pentru veniturile de această natură şi care realizează venituri din activităţi independente şi în alte condiţii, pentru acestea din urmă au obligaţia să le evidenţieze în contabilitate separat şi să plătească în cursul anului plăţi anticipate trimestriale, în conformitate cu art. 82 din Codul fiscal.



Sunt doua cazuri separate:
1. Venituri pentru care sunt calculate plati anticipate in conformitate cu art. 52, pentru care platitorii de venit sunt obligati sa retina impozit.
2. Venituri din activitati independente realizate in alte conditii.
Pentru acestea din urma (pct. 2), trebuie sa tina contabilitatea in partida simpla.

Colegul nostru unde se incadreaza?
Daca se incadreaza la pct. 1, nu trebuie sa tina contabilitate in partida simpla (vorbesc strict de venitul de 1000 de lei)
Daca se incadreaza la pct. 2, nu trebuia sa i se retina impozit.


Sunt de acord cu ce ati spus mai sus, numai ca in realitate sunt si cazuri ca cel descris in topic.

Solutia e cea descrisa de mine. Putem sa-i zicem compromis, dar e verificat in practica. Pur si simplu s-a intamplat sa ma confrunt cu o astfel de situatie si rezolvarea a fost cea descrisa mai sus.
Da, dar in baza carui document trec ca incasata suma de 1000 lei? Eu am chitanta (sau OP) in valoare de 900.
Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere cheltuieli fiscale persoana fizica racely racely Am contract de agent cu retinere la sursa 10% impozit, contractul prevede cheltuieli deductibile, insa agentul fiscal nu mi le-a luat in calcul. Ce pot face? ... (vezi toată discuția)
Impozit pfa contract de mandat la comision MISKA5 MISKA5 Buna seara.Sunt pfa cu contract de mandat la comision.Am certif.de inregistrare la ONRC prin care mi s-a atribuit CUI,caen 7487 /atestat /sunt inregistrata la ... (vezi toată discuția)
Intrebare cris2279 cris2279 Buna ziua, O persoana fizica ofera servicii (cursuri de limbi straine) unei firme A; persoana respectiva nu vrea sa se complice cu un eventual PFA (din cauza ... (vezi toată discuția)