avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de vanzare/ cumparare teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de vanzare/ cumparare teren intravilan

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati!
Am gasit recent un act de vanzare/cumparare, in care tatal meu a cumparat o suprafata de teren intravilan
Cum fac sa intru in posesia lui? eu fiind mostenitor primar..
Imi sunt necesare si alte acte?
Am doar acest contract de cumparare...Este din anul 1935!!!
Astept sfaturi
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 16:37, 1 Martie 2010
Tatal meu a murit din 1980...In acele vremuri nu era asa de "interesant" sa stii ca mostenesti un teren... Pe acel teren este construita o sucursala a Credit Bank.. si o vila...
Terenul este in municipiul Slobozia. Pe vremea aceea era comuna, iar imprajmuirea descrisa in acel contract de c-v este ceva de genu :"la est si vest : drumuri , la nord Conacul C.Maita, iar la sud: restu locului".
Sa inteleg ca nu mai pot face nimic in cazul in care nu am depus acea cerere?
Faceti tot ce puteti, nu aveti ce pierde.
Exista si posibilitatea ca tatal dvs. sa fi instrainat acel teren, cu chitante de mana etc. si sa ii fi ramas un exemplar din greseala.
Ei...la Slobozia a fost CAP sigur!!! Mergeti la primarie si solicitati registrele agricole 1959-1963 si registrul de intrare in CAP la rolul tatalui dvs. Terenul care figureaza in acele documente a fost cel adus in CAP. Daca terenul in cauza nu se regaseste in acele documente, inseamna ca tatal dvs., dintr-un motiv sau altul, nu-l mai detinea la colectivizare; daca totusi "gasiti" acel teren in arhivele de colectivizare ale primariei, tot ce mai puteti face este sa incercati o actiune in revendicare imobiliara, insa nu va puneti prea mari sperante (aceste actiuni, in lipsa unei cereri de reconstituire a dreptului de proprietate formulata in baza unei legi a fondului funciar, se cam resping ca nefondate).
Ati mai putea introduce si o actiune pentru repunerea in termenul de formulare a cererilor in baza legii 247/2005 (ultima lege de fond funciar), insa va trebuie o motivatie "beton":). Toate acestea, in conditiile in care puteti dovedi ca tatal dvs. mai detinea acel teren la colectivizare. Daca nu...ma tem ca va cam luptati cu morile de vant...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren neinregistrat nick1 nick1 tata a fost veteran de razboi si a primit in 1947 un teren pt care a fost scutit plata impozit si nu l a inregistrat la primarie, mie imi e tulburata posesia ... (vezi toată discuția)
Mostenirea unui certificat de succesiune wiki55 wiki55 Deoarece sunt o persoana cu grave probleme de sanatate, ce ma impiedica sa ma deplasez, ma vad nevoita sa apelez la bunavointa dumneavoastra, rugandu-va sa ma ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde un teren extravilan mostenire ,doar cu certificatul de mostenitor ? maria mo maria mo va rog sa-mi spuneti si mie , am un teren extravilan undeva la tara , mostenit de la tatal meu si vreau sa-l vand , eu am doar actul de mostenitor si nimic ... (vezi toată discuția)