avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Dezmembrari autoturisme,
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Dezmembrari autoturisme,

Buna ziua,
Am un prieten care doreste sa achizitioneze masini radiate si sa le dezmembreze si sa vanda piesele. Ce inseamna din punct de vedere legal? Trebuie sa fie PFA sau sa se inregistreze la Circa Financiara?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters107946 , utilizator 17:56, 28 Februarie 2010
prietenul trebuie sa opteze pentru o forma de organizare , ca pfa , are nevoie de autorizatie de functionare cu probarea calificarii intr-un anume domeniu
pentru activitatea pe care intentionati sa o desfasurati , va sfatuiesc sa infiintati o intreprindere individuala
Va multumesc pentru raspuns.
Are la baza scoala profesionala de mecanici auto. Urmatorul pas ar fi sa se inregistreze ca PFA. sau I.Individuala, sa faca dovada calificarii,sa-si aleaga o forma de contabilitate si sa se inregistreze la Oficiul Reg. Comertului in raza jud. din care apartine, Buzau. Autorizatia de functionare ii da dreptul sa si vanda piesele?
Va multumesc mult pentru ajutor.
Cind veti afla ce inseamna de fapt activitatea de dezmembrare vi se va face parul maciuca.Pentru a va lamuri v-as indica sa plecati de la a citi HG 1633/2009 care modifica si completeaza HG 2406/2005 si HG 1313/2006 si dupa aceea sa va mai ginditi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrari auto catalinliviu catalinliviu am inceput de curand activitatea in cadrul unei firme care se ocupa cu dezmembrari auto. suntem la inceput de activitate si as vrea sa stiu de unde pot procura ... (vezi toată discuția)
Salut. vreau să dezmembrez excavatoare acasă, la mine în curte, ... adrian120 adrian120 Salut. Vreau să dezmembrez excavatoare acasă, la mine în curte, și piesele să le vând. Care ar fi varianta cea mai ok astfel încât să fie totul legal? ... (vezi toată discuția)
Pfa, asociatie familiala sau? laviscoala laviscoala Buna ziua, va rog sa mi dati un sfat, sotul meu dezmembreaza cateva masini (5-6 pe an) in curtea tatalui meu, ii este frica de eventuale reclamatii, de aceea ... (vezi toată discuția)