avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... pfa, asociatie familiala sau?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

pfa, asociatie familiala sau?

Buna ziua, va rog sa mi dati un sfat, sotul meu dezmembreaza cateva masini (5-6 pe an) in curtea tatalui meu, ii este frica de eventuale reclamatii, de aceea se gandeste sa fie in regula si cu acte, ce ne sfatuiti sa facem? pfa, asociatie familiala sau? ce legi putem citi pentru a ne documenta mai bine? El are servici, cu carte de munca, dezmembrarile find extra. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: laviscoala , utilizator 17:43, 17 Noiembrie 2011
mai bine un pfa, dar daca vrea angajati care sunt rude poate face Asociatie familiala, iar daca vrea angajati care nu sunt rude poate sa faca Intreprindere individuala
Pentru a desfasura activitatea de dezmembrare a masinilor trebuie sa infiintati o societate comerciala,al carei obiect pricipal de activitate sa fie cel definit la cod CAEN 3831-demontarae (dezansamblarea)masinilor ,echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor,precum si activitatea de comert cu amanuntul de piese si accesorii pentru autovehicule.Pentru activitatea de de dezmembrare sunteti obligata ca inainte de inceperea acesteia sa aveti autorizatie de mediu ,autorizatie care se elibereaza pentru un termen de 5 ani,iar pentru comercializarea de piese auto rezultatedin dezmembrare aveti de nevoie de autorizatie emisa de RAR.
1. Autorizatie eliberata de Agentia de Protectia Mediului (HG 2406/2004)
2. Autorizatie eliberata de Inspectoratul judetean de Politie - departamentul furturi auto (OUG 36/2005)
3. Autorizatie eliberata de Registru Auto Roman (OG 82/2000).
Fara aceste autorizatii, nici un agent economic nu poate desfasura activitatii de dezmembrare a vehiculelor rutiere din clasa M1 si N1.



Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2011
ContSters82289, utilizator
Pentru a desfasura activitatea de dezmembrare a masinilor trebuie obiect prnicipal de activitate cod CAEN 3831- Demontarea (dezasamblarea) maşinilor şi a echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor, precum si activitatea de comert cu amanuntul de piese si accesorii pentru autovehicule.
Pentru activitatea de de dezmembrare sunteti obligata ca inainte de inceperea acesteia sa aveti autorizatie de mediu, autorizatie care se elibereaza pentru un termen de 5 ani, iar pentru comercializarea de piese auto rezultatedin dezmembrare aveti de nevoie de autorizatie emisa de RAR.
Alte Coduri CAEN care va permite sa cumparati pe firma masinile ce urmeaza a fi dezmembrate.
451 Comerţ cu autovehicule
4511 Comerţ cu autoturisme şi autovehicule uşoare (sub 3,5 tone)
4519 Comerţ cu alte autovehicule
Daca doriti sa comercializati piesele rezultate este necsar sa aveti incluse si activitatile.
453 Comerţ cu piese şi accesorii pentru autovehicule
4531 Comerţ cu ridicata de piese şi accesorii pentru autovehicule
4532 Comerţ cu amănuntul de piese şi accesorii pentru autovehicule
Este nevoie de autorizatie tehnica, emisa de RAR care se obtine in urma unui audit efectuat de autoritatea in domeniu din judetul sau zona in care va ve-ti desfasura activitatea.
Pentru obtinerea acestei autorizatii trebuie sa urmati un curs la RAR sau UNIMAr, in vedera obtinerii "certficatului de atestare profesionala", deasemenea o sa primiti un formular pentu raportul de audit in care o sa vi se explice doleantele RAR.
Persoanalul RAR desemnat pentru activitatea de autorizari operatori economici va pune la dispozitia solicitantului "Lista documentelor necesare pentru autorizare unitati service auto" oferind toate informatiile necesare pentru completarea Dosarului de autorizare.
Alte date necesare:
1. Dotarea minimala a atelierului, in functie de domeniul de autorizare solicitat, este indicata in reglementarea RNTR-9 publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr 1160 bis din data de 21.12.2005;
2. Auditul de evaluare a capabilitatii tehnice se va efectua la o data stabilita de comun acord cu solicitantul;
3. Pe baza analizarii rezultatelor auditului efectuat se va propune acordarea/ neacordarea autorizatiei;
4. Anual se efectueaza audituri de supraveghere pentru verificarea mentinerii conditiilor de autorizare.
Informatii luate de la adresa [ link extern ]
Multumesc pentru raspunsuri, pana aici e totul ok, dar cata umblatura, cate avize si doar pentru 4-5 masini pe an.
Poate evolueaza treaba si vor creste numarul de masini. Mai mult optimism.

Alte discuții în legătură

Salut. vreau să dezmembrez excavatoare acasă, la mine în curte, ... adrian120 adrian120 Salut. Vreau să dezmembrez excavatoare acasă, la mine în curte, și piesele să le vând. Care ar fi varianta cea mai ok astfel încât să fie totul legal? ... (vezi toată discuția)
Ce cod caen e necesar pentru .. dezmembrari auto si vanzari auto ? AdyCta AdyCta Ce Cod CAEN e necesar pentru .. Dezmembrari auto si vanzari auto ? multumesc mult (vezi toată discuția)
Autorizatie pentru dezmembrari masini andyn67 andyn67 Buna ziua.Am deschis un I.I cu activitatea principala \"Comert cu amanuntul de piese si accesorii pentru autovehicule\" si as dori sa stiu daca pot sa aduc ... (vezi toată discuția)