avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA import USA/HK
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA import USA/HK

Buna ziua.
As avea cateva intrebari.

Intentionez sa comercializez anumite aparate electronice provenite din HK sau SUA.Activitatea intreaga va fi pe net.
Clientul plateste online, noi trimitem prin curierat.

Pretul meu de achizitie poate include sau nu TVA ( La cererea mea ).

1.Ar trebuii sa inreg. firma ca platitoare de TVA sau nu ?
2.Cum se procedeaza cu TVA-ul in acest caz ?
3.Impozitul este pe venit sau pe profit ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: element94 , utilizator 19:55, 27 Februarie 2010
1. O societate poate fi neplatitoare de TVA pana cand cifra de afaceri dintr-un exercitiu financiar (anul calendaristic) atinge suma de 35.000 euro la cursul din 31/12/06 adica 119.000 lei. A fi neplatitor de TVA este un avantaj doar daca beneficiarii marfurilor dvs. sunt persoane fizice sau persoane juridice, neplatitoare de TVA.
2. TVA-ul se va plati in vama.
3. De la 01/01/10 nu mai exista decat platitori de impozit pe profit.
Multumesc raspunsul rapid .

Conform [ link extern ]
inteleg ca taxele vamale pentru ceea ce vom vinde este 0 . Atunci ramane doar TVA si impozitul de 16%...Daca vand catre persoane fizice sau persoane juridice, neplatitoare de TVA, pe facturi nu mai adaug TVA ?

Totusi, daca platile se fac de exemplu prin PayPal iar banii nu se aduc in tara, se impoziteaza ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Februarie 2010
element94, utilizator
Facturarea TVA se face in functie de cum sunteti dvs. inregistrat: platitor sau neplatitor de TVA, nu de natura cumparatorului.

Inteleg ca firma e deja infiintata; cum v-ati inregistrat? Platitor sau neplatitor de TVA?
Firma inca nu este inregistrata. Suntem in faza de pregatire.

Iulian Manea a scris:

Facturarea TVA se face in functie de cum sunteti dvs. inregistrat: platitor sau neplatitor de TVA, nu de natura cumparatorului.

Inteleg ca firma e deja infiintata; cum v-ati inregistrat? Platitor sau neplatitor de TVA?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva import online Adriana Filis Adriana Filis Buna ziua, Va rog, sfatuiti-ma in legatura cu o situatie: Intentionez sa deschid o societate comerciala prin care sa comercializez bunuri achizitionate ... (vezi toată discuția)
Vreau sa vand programe facute de mine Lorant Lorant Buna. Sunt un programator din Romania si as dorii sa imi vand produsele pe internet. As avea nevoie de niste informatii daca ma poate ajuta cineva. Am fost la ... (vezi toată discuția)
Tva platit in vama lorena2710 lorena2710 Buna, societatea la care lucrez a achizitionat un aparat din China, pt.care am platit taxe vamale si tva in vama.cum as putea inreg. in contabilitate avand in ... (vezi toată discuția)