avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Ce contract trebuie sa fac pentru a fi sigur de ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Ce contract trebuie sa fac pentru a fi sigur de recuperarea unui mijloc tehnic ?

Buna ziua. Am nevoie de un sfat de la dvs.

Situatia este urmatoarea: Firma lucreaza la izolatia unei case.
Ce contract am putea incheia intre firma si persoana fizica respectiva pentru a fi siguri de recuparea legala a mijloacelor tehnice folosite (schela, etc) care se afla in curtea proprietarului? ( vorbesc in eventualitatea unei situatii neplacute, neintelegeri)

Este bine daca am face un contract de comodat pe acest mijloc fix, contract valabil pe perioada cat dureaza lucrarea. Ce alta solutie legala ar mai fi?

Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Februarie 2010
mihai_pirjol, utilizator
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 11:37, 28 Februarie 2010
e bun si comodatul
Credeti ca este mai bun un contract de custodie in care sa scrie ca, cel care primeste in custodie schela se poate folosi de ea pe perioada custodiei dar se obliga sa plateasca daune in valoare de ..........euro : daca schela este incompleta la termenul de predare ..., daca ...etc...

Ma gandesc ca un contract de comodat ar fi mai putin recomandat, firma imprumutand un mijloc fix fara a percepe o plata nu respecta sensul activitatii economice , respectiv ag economic face acte de comert sau prestari servicii in scopul obtinerii de profit
custodele trebuie platit:D
Buna ziua,
Cred ca ar fi bine sa introduceti clauze asiguratoare (cu indicarea explicita a valorii mijlocului fix) si clauze penalizatoare (lei/per zi) in caz de nepredare, chiar in textul contractului de prestari servicii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un contract..."mai ciudat"-ajutor! Ramona24 Ramona24 salutiii!!! AM O S ITUATIE CAM COMPLICAT LA S ERVICIU....POATE MA AJUTATI CU UN SFAT!! Institutia publica unde lucrez a achizitionat anul trecut ... (vezi toată discuția)
Predare masina catre pfa DAIANA_ DAIANA_ Daca o firma colaboreaza cu un PFA pentru intermedierea vanzarilor, practic PFA face ceea ce face agentul de vanzari, livreaza marfa si incaseaza sumele ... (vezi toată discuția)
Contracte auraneg auraneg am un SRL pe care am niste utilaje pe care as vrea sa le dau pt.folosire altei societati..tot un SRL...puteti va rog sa imi spuneti ce ctr.ar trebui sa fac?ar ... (vezi toată discuția)