In septembrie am luat legatura cu o avocata din cadrul unei firme de avocatura si m-am hotarat sa colaborez cu aceasta intr-un proces de divort.
In momentul in care am semnat contractul cu firma respectiva, de fata era o alta doamna avocata, de care nu-mi amintesc sa-mi pomenit ceva avocata "mea", cum ca ea va prelua cazul meu la un moment dat..Iar in contract nu e stipulat niciunde acest fapt...
In fine...De o saptamana sunt reprezentata de aceasta a doua avocata, de care nu sunt ft multumita si care nu-mi inspira prea multa incredere drept sa zic...
Mai exact, pe langa faptul ca se contrazice in acelasi context, am impresia ca nu ma sustine in programul de vizita a copiilor de catre tatal lor...
De aceea, indraznesc sa va intreb mai intai, ce fapt l-ar determina pe avocat sa-si schimbe atitudinea in fata clientului?...Sa fie oare intalnirea la tribunal cu un vechi coleg de facultate..acesta fiind avocatul partii adverse?...Zau ca m-am gandit si la asta, mai ales ca i-am surprins vorbind...
nu sunt suficiente pentru schimbarea avocatului motivele invocate de dvs...o sa creada ca sunteti o paranoica..lasati-o sa isi faca treaba iar daca totusi nu doriti, va duceti la casa de avocatura unde ati incheiat contractul si cereti pe altcineva sa va reprezinte
Increderea in avocat este determinanta!Aveti dreptul sa va angajati cati avocati dosriti si sa renuntati la oricare doriti.Desigur ,renuntarea implica anumite conditii...in principal s-ar putea sa nu vi se restirue decat an parte onorariul...depinde cum va intelegeti.Dar dvs. dispuneti cand incetati mandatul dat avocatului...
Din nefericire, contractele cu casele de avocatura nu va asigura certitudinea unei reprezentari unice, de catre un anumit avocat ( este o echipa si depinde cum se hotaraste de parteneri)....Numele mari de pe firma nu se implica nu va asigura si reprezentarea personal,ci prin avocatii asociati, stagiari sau colaboratori:D, de aceea sunt Case de avocatura si nu cabinete individuale....
Este foarte simplu.Daca dvs.aveti suspiciuni cu privire la activitatea profesionala a avocatului ales de dvs. si acestea sunt si intemeiate ,cereti-i o parte din onorariul perceput pentru ca nu a dus procesul la bun sfarsit,astfel cum s-a angajat si angajati un alt avocat.
Contract avocat
vcatalina
Buna ziua,
intrebarea mea este una simpla,in cazurile penale este nevoie de contract intre avocatul ales si partea incriminata,sau intre avocat si o alta ... (vezi toată discuția)