avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Trecerea copilului pe numele mamei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Trecerea copilului pe numele mamei

Buna ziua! Am o dilema si as dori sa ma lamuriti. Un copil se naste, iar parintii sunt in concubinaj. Tatal a fost de acord si a recunoscut copilul dar din pacate nu are grija prea multa de el. Copilul are doar cateva luni iar mama este decisa sa-l treaca pe numele ei.Tin sa precizez ca pe certificatul de nastere al copilului apare mama cu numele ei, iar tatal cu numele lui.Deci are ambele nume si copilul. Care ar fi modalitatea de a putea schimba numele copilului si anume de a avea doar numele mamei?
Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: Consilier juridic Dana Maxim , Mediator 01:03, 28 Februarie 2010
Pentru minor, cererea de schimbare a numelui se face, dupa caz, de parinti, iar cand cererea este intocmita de catre unul din parinti, este necesar acordul celuilalt parinte, dat in forma autentica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort BDia BDia Buna ziua, ce trebuie sa fac in cazul divortului cu un minor, cand tatal acestuia este de acord cu divortul si cu incredintarea copilului mamei, dar solicita ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume minor ContSters100393 ContSters100393 În timpul căsătoriei, soţul meu a avut o relaţie de concubinaj cu o femeie care a durat aproximativ 7 ani, în urma căreia s-a născut un copil pe care ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume minor agnesas agnesas Buna ziua! Eu si sotul meu vrem sa schimbam numele copilului. In certificatul de nastere copilul are numele meu (al mamei) dinainte de casatorie si sotul este ... (vezi toată discuția)