avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Spatiul verde din jurul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Spatiul verde din jurul blocului

Va salut!
Am si eu o intrebare va rog. Spatiul verde din jurul blocului apartine primariei sau asociatiei de proprietari?
De ce va intreb. In urma cu un an, primaria a montat garduri in jurul spatiilor verzi ale blocurilor din cartier. Ok, nu ma deranjeaza, nu asta e problema mea. Gardurile puse de primarie permit accesul in spatiul verde, in dreptul scarilor blocurilor. In acest spatiu verde eu imi scot catelul la plimbare. Acum cateva zile, vecinul de la parter a montat o usa acolo unde se putea intra in spatiul verde si a inchis-o cu un lacat. Intrebarea mea este, daca spatiul verde apartine asociatiei de proprietari, deci tuturor celor care locuiesc pe scara noastra, avea dreptul vecinul sa ne blocheze accesul in aceasta zona? Mentionez ca montarea acelei usi nu a fost o decizie a asociatiei de proprietari. Cel putin pe mine nu m-a intrebat nimeni.
Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2010
scor.pio, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 00:33, 19 Noiembrie 2010
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu are dreptul nici sa puna portita, nici lacat. puteti reclama faptul la primarie.
pe alta parte, daca vecinul care a pus lacatul e cel care ingrijeste acel spatiu sau macar il curata, iar ceilalti strica sau murdaresc, il inteleg..s-o fi saturat omul sa stranga dupa caini
poate il intalniti si va intelegeti cumva in privinta accesului
Buna ziua!
As dori sa stiu daca cineva poate sa ma ajute cu raspunsul la o intrebare. In cartierul unde locuiesc majoritatea blocurilor au spatiu verde ingradit (cum e si normal). Unele spatii sunt mai mari, altele mai mici, unele mai ingrijite, altele mai putin. Detinatorii de autoturisme, printre care si eu, parcam masinile in apropierea unuia dintre garduletele respective. Acest lucru a fost reclamat la politie de catre o doamna cu influenta care locuieste la parter, pe motiv ca acolo e spatiu verde al blocului, fapt pentru care acestia ne-au sfatuit, dupa lungi deliberari, sa parcam masinile cu jumatate de metru mai departe de gardul cu pricina (lucru care conteaza foarte mult deoarece nu mai ramane loc de nici o manevra, deci nu se mai poate parca). Intrebarea mea este: Exista vreo lege prin care se delimiteaza exact spatiul verde din jurul blocurilor, in mod exact (cati metri) astfel incat sa nu fie discutii ca e un metru, ca nu e un metru si asa mai departe? P.S. Precizez ca doamna are extindere (balcon) pe ambele parti ale blocului, acest lucru luand la randul lui din spatiul de langa bloc.
Va multumesc!
Nu exista asemenea reglementari, altfel vi le-ar fi comunicat politistul! Adica vreau sa spun ca pe lege nu s-ar face lungi deliberari.
E o situatie "cu tafna", atat!
Spatiul verde, ca si strada este proprietatea primariei, asa ca doamna...doar vorbeste!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocul de lângă noi are pământ și ... Valentin94 Valentin94 Buna ziua O întrebare blocul de lângă noi are pămînt și acest pămînt este folosit in interese proprii. Au plantat legume,flori fiecare locatar și ... (vezi toată discuția)
313/2009 Don_Quijote Don_Quijote L 313/2009 Art. 6./j) spatii verzi aferente locuintelor de tip condominiu - spatii verzi formate dintr-un cadru vegetal, amplasate adiacent blocurilor de ... (vezi toată discuția)
Spatiul verde din jurul blocului-legislatie ANDREI_oni ANDREI_oni Buna ziua Locuiesc impreuna cu familia la bloc, intr-un apartament proprietate personala, si pe spatiul verde din jurul blocului, mai multi vecini avem ... (vezi toată discuția)