avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... RECURS
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

RECURS

buna seara!am nevoie de un sfat.
am dat in judecata(eu impreuna cu mai multe persoane) o institutie,pentru suspendarea unui act administrativ.
dosarele s-au judecat in orase diferite iar unii dintre reclamanti au avut castig de cauza altii nu.
intrebarea mea este:
ce sanse au la recurs cei care au pierdut daca aduc dovada ca ceilalti au castigat procesul,cauza fiind aceeasi?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:23, 2 Martie 2010
Instanta de recurs este cea care analizeaza legalitatea si temeinicia hotararilor recurate,deci aceasta va decide.
Orice persoana care nu cunoaste continutul dosarelor de fond,nu se poate pronunta.
Pe de alta parte,daca discutam despre solutii neunitare ale diferitelor instante,asupra aceleiasi probleme,este mult de scris si din punctul acesta de vedere, intr-devar,pot aparea multe surprize
este vb de exmatricularea mai multor elevi,dintr-o scoala postliceala ,datorita nepromovarii unei competente..unora le-a fost acordata suspendarea dispozitiei exmatricularii pana la judecarea cauzei de fond,altora nu.
precizez ca erau toti in aceeasi situatie.
revin cu intrebarea:
ce sanse au la recurs cei carora nu le-a fost acordata suspendarea deciziei de exmatriculare?
Ultima modificare: Luni, 1 Martie 2010
flory09, utilizator
V-am explicat nu se poate arunca cu "vorbele in vant",fara a cunoaste continutul dosarelor si ce s-a facut la instanta de fond(acte,probatorii administrate).
Aici ,nu este ca la sport,in sensul de a putea da pronosticuri.

Practica instantelor din tara nu este unitara cu privire la analiza acelorasi situatii,probatorii,deci orice este posibil.
Imi pare,rau,dar o lege nescrisa,cea a bunului simt,consider eu, opreste orice persoana de buna credinta sa se pronunte asupra unor situatii necunoscute.
multumesc pentru raspuns.
probabil m-am exprimat eu gresit.dorinta mea nu era sa dati un pronostic ci vroiam sa stiu daca rezultatul pozitiv in cazul unora dintre ei se poate atasa la dosar si ar putea influenta solutionarea recursului celorlalti ,sau nu ajuta cu nimic?
Daca aceasta este intrebarea, raspunsul poate fi unul afirmativ,cu conditia ca si instanta/instantele respective sa accepte actele respective pentru ca este o lipsa de tact si o impolitete,sa ii spui,chiar daca indirect,unui judecator,"fa la fel ca si colegul tau de la instanta X"
Dvs.apreciati !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs-proces penal tweetyflybird tweetyflybird as vrea sa intreb ... daca dupa ce s-a judecat si implicit a venit solutia .. iar asiguratorul meu a fost obligat la plata unei sume drept despagubiri morale ... (vezi toată discuția)
Chemare martori malearcui malearcui buna ziua.sunt inculpat intr-un proces penal,intr-un oras la 800 km departare de mine.as putea sa trimit o scrisoare,pe adresa judecatoriei,semnata,prin care ... (vezi toată discuția)
Al doilea recurs ContSters40598 ContSters40598 Sentinta de la fond (condamnare la 3 ani cu executare) intr-o cauza penala a fost apelata de catre inculpat atat in latura civila cat si in latura penala, ... (vezi toată discuția)