Sunt casatorita de aproape 16 ani. Am locuit 6 ani cu socrii mei, apoi 5 ani si jumatate in casa parintilor mei si abia de 4 ani si jumatate locuim in apartamentul pe care sotul meu l-a dobandit prin contract de vanzare-cumpare intre el si bunicii lui.
Contractul prevedea intrarea in posesie dupa moartea acestora. A fost incheiat in anul 1991 iar noi ne-am casatorit in 1994.
La momentul mutarii in apartament am facut imprumuturi bancare pe care le-am folosit pentru amenajarea acestuia (geamuri si usi pvc, usa metalica, toti peretii dublati cu poliester si rigips, gresie, faianta, instalatie electica, instalatie sanitara, etc..... tot ce se afla in casa, nu a ramas nimic din ceea ce a existat initial).
Acum am ajuns la divort. Doresc sa stiu ce drepturi am eu deoarece la cheltuieli am contribuit in mod egal, ba chiar am avut venituri mai mari decat sotul meu.
Avand in vedere ca aceste imbunatatiri au fot facute in timpul casatoriei, aveti un drept de creanta in cuantum de 1/2 din contravaloarea acestora.In situatia unui partaj de bunuri comune puteti solicita insa pentru ca ati afirmat ca veniturile dvs. au fost mai mari decat ale sotului o cota majorata a acestui drept de creanta, urmand sa faceti in acest sens dovezi cu inscrisuri , interogatoriu si martori si bineinteles sa timbrati la valoare pe diferenta solicitata.
Partaj
ro_red_rosu
M am casatorit acum 8 ani, sotul avea apartament cu 2 camere, cu banii parintilor mei am renovat apartamentul(gresie , faianta, varuit, cumparat mobila- doar ... (vezi toată discuția)